LG G5 şi HTC 10 nerecomandate de un inginer Google

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 22.04.2016
LG G5 şi HTC 10 nerecomandate de un inginer Google

HTC 10 şi LG G5 sunt unele dintre cele mai performante telefoane de pe piaţă, însă unul dintre inginerii Google, Benson Leung, avertizează posibilii cumpărători că aceste telefoane ar putea fi periculoase. Se pare că mufele USB Type-C, folosite pentru încărcarea telefoanelor sunt folosite într-un mod care depăşeşte capacitatea standardului de alimentare cu energie electică, lucru care ar putea duce la deteriorarea fizică cablurilor sau a telefoanelor.

Benson Leung a ieşit în evidenţă în spaţiul online în urmă cu câteva luni, după ce a dezvăluit că majoritatea cablurilor USB Type-C vândute pe Amazon sunt de slabă calitate şi nu se încadrează în specificaţiile standardului. Din fericire, HTC 10 şi LG G5 includ în pachet cabluri de calitate înaltă, fără astfel de probleme, însă tehnologia QuickCharge 3.0 de la Qualcomm pare să fie marea problemă a acestor terminale.

Ambele smartphone-uri folosesc mufe USB Type-C 3.1, care sunt realizate pentru a oferi transfer de energie la maximum 5V. Pentru a încărca mai repede acumulatorul din smartphone-uri, QuickCharge 3.0 urcă voltajul până la 9-12V, lucru care depăşeşte cu mult capacitatea standardului USB Type-C. În timp, atât cablurile, cât şi mufele telefoanelor ar putea suferi daune cauzate de căldura mare degajată, însă este necesară o testare pe termen mai lung pentru a studia rezistenţa acestora. Din fericire, daunele care ar putea sau nu să apară din această cauză sunt acoperite de garanţie.