LG G5, un smartphone vârf de gamă modular, a fost lansat oficial

LG G5, un smartphone vârf de gamă modular, a fost lansat oficial

Într-o perioadă în care mulţi producători de smartphone-uri au renunţat la caracteristici precum accesul la baterie şi cardul de memorie, LG lansează G5, un smartphone modular care permite ataşarea de diferite accesorii la dispozitiv. Terminalul are un design unibody, dar partea de jos este detaşabilă şi oferă acces la baterie, care poate fi schimbată uşor cu una de rezervă. Acest slot poate fi folosit pentru a fi adăugat un acumulator mai mare, un modul audio şi alte accesorii.

LG G5

Primele două module care vor fi disponibile pe piaţă pentru terminal sunt: unul pentru cameră – LG Cam Plus (adaugă o baterie cu capacitate mai mare cu 1.200 mAh şi butoane fizice pentru controlul camerei), şi unul audio – Hi-Fi Plus cu B&O Play (oferă o calitate superioară a sunetului).

Deşi aceasta este cea mai interesantă caracteristică a noului vârf de gamă, terminalul vine şi cu alte inovaţii. LG G5 dispune de un ecran secundar, în partea de sus, care stă tot timpul pornit şi afişează o gamă largă de notificări. Potrivit companiei, acest ecran foloseşte doar 0,8% din baterie pe oră.

LG G5 dispune de noul slot reversibil USB Type-C şi tehnologie de încărcare rapidă Qualcomm Quick Charge 3.0.

Terminalul rulează Android 6.0, are un ecran IPS cu diagonala de 5,3 inci (2560 x 1440 pixeli), procesor Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB (plus slot pentru card microSD), cameră principală de 16 MP (plus frontală de 8 MP) şi baterie de 2.800 mAh. Camera principală este secondată de una de 8 MP, iar imaginile rezultate din cele două pot fi combinate pentru diferite efecte. 

Noul G5 va fi disponibil cu carcasă în culorile: argintiu, gri, auriu şi roz.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult