LG G7, prevăzut cu funcţie avansată de scanare a irisului

08.12.2017
LG G7, prevăzut cu funcţie avansată de scanare a irisului

În timp ce Apple foloseşte tehnologii avansate de recunoaştere facială, LG ar putea urma exemplul Samsung echipând vârful de gamă G7 cu funcţie de scanare a irisului suficient de precisă pentru folosire la autorizarea plăţilor electronice şi protejarea datelor confidenţiale.

Descrisă într-o aplicaţie pentru brevet, tehnologia de scanare a irisului dezvoltată de LG analizează caracteristicile ochilor în condiţii diferite de iluminare, obţinând mai mulţi parametrii pentru stabilirea identităţii utilizatorului. Observând modificarea dimensiunii pupilei, telefonul mobil va putea diferenţia între momentele când priveşti interfaţa unei aplicaţii, un icon oarecare de pe ecran, sau alt obiect aflat în plan îndepărtat, activând funcţia de autentificare doar la momentul potrivit.

Funcţia de scanare a irisului va fi asigurată cu ajutorul un senzor sensibil la lumină infraroşu, însă nu neapărat diferit de cel folosit pentru camera foto, LG dispunând deja de senzori care pot comuta între modul infraroşu şi folosirea de lumină din spectrul vizibil. O astfel de implementare poate fi avantajoasă şi din punct de vedere al ergonomiei, permiţând folosirea unui design de carcasă cu ramă mai îngustă la partea superioară.

Din păcate, detaliile furnizate în aplicaţia pentru brevet nu indică un produs anume, însă viitorul flagship LG G7 este pe lista scurtă a potenţialilor beneficiari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult