LG G7 ThinQ a fost dezvăluit. Vine cu breton, hardware de top şi puţine surprize

LG G7 ThinQ a fost dezvăluit. Vine cu breton, hardware de top şi puţine surprize

LG a anunţat în sfârşit noul său smartphone de top pentru 2018, modelul G7 ThinQ. Acesta vine cu un design nou, cu hardware adus la zi şi cam cu tot ce se zvonea până în prezent integrat. Avem un ecran înalt cu „breton” în partea de sus, un sistem dual camera performant, o construcţie din sticlă şi metal şi un accent pus pe funcţiile AI „ThinQ”, care folosesc atât algoritmi proprii, cât şi Google Assistant.

G7 ThinQ este un flagship care se aliniază la cerinţele pieţei, fiind bazat pe un chipset Snapdragon 845, un display de 6,1” pe format 19,5:9 cu rezoluţie QHD+ (3.120 x 1.440 pixeli), 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern pe format UFS 2.1. Telefonul beneficiază de un slot microSD, de un jack audio şi de un senzor de amprentă, încercând să mulţumească toţi utilizatorii, dar în special pe cei care se plâng de lipsa acestor componente de pe smartphone-urile mai noi.

Sistemul dual camera foloseşte doi senzori de 16 megapixeli. Cel principal oferă şi stabilizare optică, fiind echipat cu un obiectiv cu diafragmă f/1.6, iar cel secundar „wide angle” captează imagini la 107 grade şi beneficiază de un obiectiv f/1.9. Camera este echipată cu diverse funcţii AI care pot îmbunătăţi imaginile în funcţie de subiectul fotografiat.

La exterior, telefonul beneficiază de un buton de Power, ceva ce seria G de la LG nu a mai avut pe laterale de mulţi ani, acesta fiind în trecut integrat în senzorul de amprentă de pe spate. Pe partea din stânga, sub butoanele de volum, LG a integrat şi un buton pentru Google Assistant şi pentru diverse funcţii ThinQ proprietare.

Telefonul este echipat şi cu un acumulator de 3.000 mAh, mai mic decât cel de pe LG G6, în ciuda faptului că vorbim despre un display mai mare şi hardware mai puternic. Atât chipset-ul, cât şi display-ul IPS sunt însă mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Probabil că în utilizare normala cele două dispozitive ar trebui să ofere performanţă similară la capitolul autonomie.

G7 ThinQ se laudă şi cu un amplificator digital pentru redarea de sunet prin jack-ul audio, cât şi cu un difuzor de trei ori mai puternic decât pe G6. Din păcate, acesta este doar un difuzor mono, poziţionat în partea de jos a telefonului. Alte caracteristici interesante ar fi rezistenţa la apă şi praf IP68 şi prezenţa unui modul Bluetooth 5.0.

Nu avem încă o dată de lansare exactă şi nici nu ştim cât va costa LG G7 ThinQ. Aceste detalii vor fi dezvăluite spre sfârşitul lunii, mai aproape de lansarea telefonului în magazine.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult