LG Optimus 4X HD, un smartphone quad-core cu Android 4.0

23.02.2012
LG Optimus 4X HD, un smartphone quad-core cu Android 4.0

LG Optimus 4X HD este un smartphone multimedia în toată puterea cuvântului, construit în jurul unui ecran cu rată de aspect 16:9 şi rezoluţie 1280×720 pixeli, gestionat cu ajutorul unui procesor quad-core la 1.5 GHz, suficient de puternic pentru a rula cam orice joc sau aplicaţie Android existentă în momentul actual.

LG Optimus 4X HD

În carcasa cu o grosime de numai 8.9 mm şi greutate 158 grame se ascunde un acumulator Li-Ion de 2150 mAh, absolut necesar pentru cerinţele ecranului IPS de 4.7 inch şi chipsetul nVidia Tegra 3.

Mulţumită configuraţiei quad-core +1, în care cele patru nuclee de procesare principale sunt asistate de un procesor satelit cu eficienţă energetică ridicată, responsabil de gestionarea aplicaţiilor software puţin solicitante, Optimus 4X HD promite o mai bună economisire a energiei la funcţionarea în regim de aşteptare decât generaţiile smartphone anterioare.

Cât despre performanţele oferite, primele benchmark-ul plasează Optimus 4X HD peste nivelul lui Samsung Galaxy Note şi mult peste modele ca Samsung Galaxy Tab, Galaxy Nexus sau Nexus S.

LG Optimus 4X HD Quadrant benchmark

LG Optimus 4X HD primeşte versiunea Ice Cream Sandwich a sistemului de operare Android încă de la lansare, astfel că utilizatorii se vor putea bucura întreg potenţialul său fără a fi nevoiţi să aştepte după pachete de actualizare. Configuraţia mai include 1GB memorie RAM DDR2 pentru gestionarea aplicaţiilor active şi 16GB spaţiu de stocare intern.

În afară de camera frontală cu rezoluţie 1.3MP folosită pentru apeluri video, avem la dispoziţie şi o cameră foto de 8MP cu autofocus şi blitz LED, capabilă să filmeze la rezoluţie Full HD.

Alături de conectivitate 3G HSPA şi Wi-Fi N, Optimus 4X HD pune la dispoziţie suport DLNA pentru video streaming wireless către televizoare LCD compatibile şi conector MHL (Mobile High-Definition video Link), ce ia forma unui conector microUSB compact dar oferă funcţionalitatea unei ieşiri HDMI.

LG Optimus 4X HD

Optimus 4X HD va ajunge în Europa către jumătatea acestui an, însă LG nu a dezvăluit încă preţul de achiziţie oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News