LG promite actualizări de securitate lunare pentru dispozitivele sale mobile

10.08.2015
LG promite actualizări de securitate lunare pentru dispozitivele sale mobile

Sistemul de operare Android a fost în ultimele luni ţinta multor atacuri. Acestea au evidenţiat breşe în securitatea acestuia, iar Google a anunţat deja că va lansa lunar alături de Samsung actualizări pentru protejarea utilizatorilor de astfel de atacuri în viitor. LG a confirmat de asemenea că se va alătura acestei iniţiative, dispozitivele sale urmând să primească noi pachete software cu aceeaşi frecvenţă, pentru a asigura clienţii că datele lor sunt în siguranţă.

LG va colabora cu operatorii de telefonie pentru lansarea acestor actualizări de securitate, însă promite că livrarea nu va dura la fel de mult precum în cazul noilor versiuni software. Odată ajunse la companiile de telecomunicaţii, acestea vor trimite update-urile imediat către dispozitive în regim OTA (over the air). Acest lucru asigură utilizatorii că vor putea fi la zi cu securitatea chiar dacă folosesc exclusiv o conexiune de date mobilă. Oficialii Google au confirmat de asemenea că lucrează alături de compania coreană pentru a livra aceste actualizări.

Astfel de eforturi sunt aşteptate din partea tuturor companiilor producătoare de dispozitive mobile, întrucât foarte mulţi utilizatori au început să folosească internetul exclusiv de pe un smartphone sau o tabletă. Având în vedere cât de rare sunt actualizările de software de acum, chiar şi în cazul dispozitivelor de top, angajamentul pentru lansarea de pachete mai mici şi mai dese ar trebui să bucure utilizatorii dispozitivelor cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult