LG returnează integral preţul plătit pentru telefoane Nexus 5X rămase nefuncţionale

25.11.2016
LG returnează integral preţul plătit pentru telefoane Nexus 5X rămase nefuncţionale

Defectate în masă din cauza unei probleme care se manifestă în timp, telefoanele Nexus 5X vândute începând cu luna septembrie 2015 şi defectate în perioada de garanţie sunt retrase de producătorul LG, compania returnând integral utilizatorilor suma plătită la momentul achiziţiei.

Defectul care împiedică pornirea sistemului Android este cauzat de o problemă hardware, procedura remedierii constând în returnarea dispozitivelor afectate la fabricant pentru înlocuirea componentei afectate, utilizatorii primind în schimb un exemplar Nexus 5X deja reparat sau complet nou. Aparent, stocurile de telefoane Nexus 5X sau componente de schimb pentru efectuarea reparaţiilor s-au terminat, dispozitivul fiind scos din fabricaţie de ceva timp.

Soluţia găsită de LG nu poate însă decât să-i mulţumească pe posesorii de telefoane Nexus 5X defectate, care se aleg cu preţul de achiziţie returnat integral pentru un smartphone folosit în toată această perioadă. Singurul inconvenient este durata de aşteptare de până la 4 săptămâni pentru plata despăgubirii, în sumă egală celei înscrise pe factura de achiziţie.

 

Trebuie spus că LG nu se află la prima situaţie de acest tip, probleme similare fiind raportate şi pentru modelul LG V10, respectiv LG G4. Având în vedere scandalul intens mediatizat care a vizat modelul Note7 produs  de rivalul Samsung, generozitatea exprimată de LG faţă de proprii clienţi este uşor de înţeles.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult