LG Slide va fi un smartphone cu ecran care se extinde din lateralul carcasei

12.11.2020
LG Slide va fi un smartphone cu ecran care se extinde din lateralul carcasei
foto: LetsGoDigital

Ce poate fi mai bun decât un telefon pliabil? LG Slide, un smartphone al cărui ecran se extinde la o simplă apăsare de buton.

Dezvoltat de LG în baza experienței dobândite cu gama de televizoare rulabile, LG Slide ar putea fi primul telefon cu ecran care se rulează pe două laturi ale carcasei.

La folosire normală, LG Slide va arăta la fel ca un smartphone convențional, oferind un ecran cu suprafață de afișare generoasă și perfect plan, neexistând o zonă de pliere la vedere. Probabil că modul extins se va declanșa în virtutea unui mecanism special conceput, o simplă apăsare de buton mărind suprafața de afișare cu peste 50%, telefonul devenind o tabletă compactă.

Descris într-un brevet recent acordat, noul telefon LG pare că va avea o carcasă cu margini extensibile din lateral, expunând un ecran care se rulează atunci când nu este folosit la întregul potențial. Designul, probabil mai puțin costisitor decât cel întâlnit la actualele generații de telefoane pliabile, elimină nevoia pentru un ecran secundar, mărind totodată fiabilitatea produsului rezultat.

LG Slide

Fără a da mai multe detalii, numele LG Slide apare într-un brevet recent acordat Biroul European pentru Proprietate Intelectuală, confirmând practic zvonurile cum că producătorul sud-coreean pregătește un nou concept smartphone cu design neconvențional.

Cert este că numele ales pare mult mai inspirat decât LG Rollable, denumirea folosită într-un brevet anterior care descrie aspecte tehnice ale dispozitivului.

Totuși, nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca LG Slide să fie un produs complet diferit, așa cum  a fost și modelul LG Wing.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult