LG V20 apare în primele imagini neoficiale. Împrumută designul lui G5

09.08.2016
LG V20 apare în primele imagini neoficiale. Împrumută designul lui G5

Anul trecut, LG a decis să lanseze şi un smartphone din gama phablet ca o alternativă la flagship-ul G4, care s-a bucurat de succes în rândul celor care preferă un ecran mai mare. V10 a venit cu hardware de top pentru momentul lansării, un ecran secundar dedicat notificărilor şi informaţiilor suplimentare, cât şi cu o construcţie ieşită din comun. Se pare însă că anul acesta vom primi din nou un smartphone din această clasă de la LG, numit neoficial V20, care va împrumuta însă mai multe elemente de la actualul flagship al companiei, G5.

Informaţiile vin pe căi neoficiale, de la site-ul Android Authority şi faimosul cont de Twitter @OnLeaks, care au reuşit să realizeze un model 3D pe baza descrierilor celor care au văzut dispozitivul. V20 va folosi o construcţie similară cu G5, dacă aceste imagini sunt într-adevăr bazate pe surse de încredere, acesta păstrând display-ul secundar din partea de sus, însă apelând la designul modular al „fratelui” mai mic.

Descrierile sugerează că acesta va măsura 159,5 x  78,1 x 7,7-8,8 mm (lungime, lăţime, grosime) şi că va beneficia de un display principal cu diagonală de 5,6 sau 5,7”. Acesta va beneficia de un chipset Snapdragon 820 sau 821, 4 GB memorie RAM şi un sistem dual camera ieşit în relief, foarte similar cu cel de pe LG G5. Noul V20 va folosi de asemenea conectorul USB Type-C şi va fi lansat alături de accesorii modulare care vor înlocui partea de jos a dispozitivului. Pe partea din spate va fi poziţionat un buton „Power” rotund, care integrează şi un senzor de amprentă, iar butoanele de volum vor fi pe laterala din stânga a lui V20, amintind din nou de G5.

Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că dezvăluirea telefonului va avea loc pe 6 septembrie, urmând ca acesta să fie lansat în această toamnă, cu noul Android 7.0 Nougat pre-instalat. Acesta ar putea astfel să devină primul dispozitiv din afara gamei Nexus care primeşte cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult