LG va renunţa la conceptul pentru design modular, apreciat şi criticat deopotrivă la modelul G5

25.10.2016
LG va renunţa la conceptul pentru design modular, apreciat şi criticat deopotrivă la modelul G5

LG G6 nu va prelua designul modular introdus cu modelul LG G5, după ce vânzările acestuia nu au reuşit să atingă ţinta propusă.

Apreciat pentru faptul că permitea înlocuirea acumulatorului şi adăugarea de accesorii extra care extind funcţionalitatea de bază a telefonului, designul modular introdus pentru modelul LG G5 a atras şi destule critici, acuzând probleme de fiabilitate, autonomie sub aşteptări dată de folosirea unui acumulator subdimensionat şi lipsa protecţiei împotriva pătrunderii de apă şi praf.

Nici oferta de accesorii opţionale nu a reuşit să impresioneze, deşi la o primă vedere număra accesorii interesante: cameră foto cu vedere la 360°, camera grip cu butoane suplimentare, difuzoare mai puternice.

Între timp şi viziunea companiei s-a schimbat, studiile întreprinse asupra utilizatorilor modelului G5 arătând că aceştia sunt mai degrabă descurajaţi de ideea schimbării accesoriilor modulare, pentru a beneficia de toate avantajele dispozitivului.

Astfel, pentru a avea succes LG G6 trebuie să respecte aşteptările utilizatorilor, chiar dacă asta înseamnă revenirea la un design monolit ne-upgradabil.

Din păcate, dezavantajaţi rămân tocmai cei care s-au lăsat convinşi de actualul LG G5, care nu va mai avea parte de noi accesorii modulare şi doar suport limitat din partea companiei producătoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult