Liderul pieţei de senzori foto pentru smartphone-uri, Sony, construieşte Xperia 1 II cu camere de la Samsung

27.03.2020
Liderul pieţei de senzori foto pentru smartphone-uri, Sony, construieşte Xperia 1 II cu camere de la Samsung

Sony a anunţat noul Xperia 1 II în urmă cu câteva săptămâni, iar telefonul va fi lansat pe piaţă abia peste câteva luni, probabil prin vară, aşa cum s-a întâmplat şi cu Xperia 1 de anul trecut. Telefonul continuă în aceeaşi direcţie precum originalul, însă adoptă noi lentile dezvoltate de producătorul german ZEISS. Pentru că fotografia este importantă pentru acest telefon, este curioasă decizia celor de la Sony de a apela la Samsung pentru doi dintre cei patru senzori foto, în condiţiile în care Sony este unul dintre cei mai mari producători de senzori foto de telefoane din lume.

Informaţii obţinute în urma unui test cu aplicaţia Device Info HW dezvăluie faptul că Sony nu a folosit doar senzorii săi pentru dezvoltarea lui Xperia 1 II. De altfel, nici senzorii Sony folosiţi nu sunt dintre cei mai performanţi disponibili, companii precum Apple, Xiaomi şi Huawei având acces la modele mult superioare.

Xperia 1 II beneficiaz[ de un senzor Sony IMX557 pentru camera principală de 12 megapixeli, camera ultra-wide foloseşte un senzor Sony IMX363 de 12 megapixeli, în timp ce restul de camere sunt produse de Samsung. Camera cu zoom de 12 megapixeli foloseşte un senzor ISOCELL S5K3T2, în timp ce camera frontală de 8 megapixeli vine cu un senzor ISOCELL S5K4H7. Se pare însă că până acum senzorul camerei principale nu a mai fost folosit pe un alt telefon de pe piaţă, deci este posibil să fie vorba despre o generaţie nouă de senzor de 12 megapixeli.

Este curioasă însă decizia de a nu folosi senzorii de 48 sau 64 megapixeli pe care compania îi împinge pe piaţă, care în teorie ar putea să obţină rezultate mai bune decât cei de 12 megapixeli din trecut. Mai mult, aceasta ar putea fi demonstraţia tehnologică a acelor senzori, alţi producători putând să o folosească drept exemplu în implementările proprii. Telefoanele Xperia 1 şi Xperia 5 de anul trecut au demonstrat că Sony încă are un cuvânt de spus la capitolul fotografie, însă camerele performante ale acestor dispozitive erau ataşate de dispozitive puţin cam scumpe şi unui software în urma concurenţei.

La 1.200 de euro, Xperia 1 II probabil că nu va fi un succes comercial, atunci când va ajunge pe rafturile magazinelor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult