Lista ţărilor unde Windows Phone bate iPhone

Lista ţărilor unde Windows Phone bate iPhone

Chiar dacă la nivel global telefoanele mobile cu sistem Windows Phone adună o cotă de piaţă ce nu depăşeşte 3%, există totuşi unele ţări în care produsele bazate pe OS-ul dezvoltat de Microsoft reuşesc să bată vânzările de telefoane iPhone.

Există ţări unde Windows Phone bate iPhone

În timp ce până şi co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a ajuns la concluzia că strategia aleasă de Microsoft pentru piaţa smartphone este una greşită, Frank Shaw – directorul de PR al companiei – anunţă pe blogul personal că livrările de telefoane cu Windows Phone le-au depăşit pe cele cu sistem Apple iOS în şapte ţări ale lumii.

În urma acestor afirmaţii, publicaţia New York Times a luat la puricat statisticile IDC citate de Frank Shaw încercând să descopere exact care sunt ţările ce au dezertat în tabăra Windows Phone. Aflăm astfel că telefoanele cu sistem Windows Phone sunt la mare căutare în Argentina, India, Polonia, Rusia, Africa de Sud şi Ucraina, în timp ce ţara cu numărul 7 este de fapt un grup de regiuni numit de IDC “restul europei centrale şi de est”.

Kevin Restivo, în calitate de analist IDC, lămureşte şi mai departe problema. Numărul de telefoane cu Windows Phone livrate în Ucraina, Africa de Sud şi “restul europei centrale şi de est” în perioada Q4 2012 a fost mai mic de 100.000 exemplare. Suplimentar, în unele ţări cum este Argentina există o aşa numită “piaţă gri”, unde nu este cunoscut volumul exact de telefoane mobile vândute, astfel că stabilirea exactă a cotei de piaţă este problematică.

Restivo a precizat că telefoanele cu sistem Windows Phone se vând bine în regiuni unde Nokia încă deţine o cotă de piaţă importantă. În acele pieţe, vânzările de telefoane Apple iPhone sunt mai mici în principal din cauza costurilor ridicate de livrare şi ofertele puţine la pachet cu abonament.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult