Livrate fără adaptor AC în cutie, telefoanele Pixel 6 au probleme cu anumite modele de încărcătoare

29.11.2021
Livrate fără adaptor AC în cutie, telefoanele Pixel 6 au probleme cu anumite modele de încărcătoare

Tot mai mulți dintre posesorii de telefoane Pixel 6 5G și Pixel 6 Pro reclamă probleme la încărcare, telefoanele livrate fără adaptor AC „original” în pachet refuzând să funcționeze cu accesoriile rămase de la telefoane mai vechi.

Teoretic, orice adaptor AC creat pentru dispozitive smartphone ar trebui să poată încărca și telefoane Pixel 6. În mod ideal, adaptorul AC și telefonul ar trebui să „negocieze” până la viteza de încărcare maxim suportată de ambele dispozitive. Iar în cel mai rău caz, modul de încărcare auto-selectat va fi din lista opțiunilor „compatibile”, mai lente dar garantat să funcționeze (ex 5V/1A), rezultând un timp de încărcare în jurul a 4-5 ore.

Însă în realitate nu se întâmplă chiar așa, telefoanele Pixel 6 refuzând pur și simplu încărcarea cu anumite modele de adaptoare AC. Având în vedere faptul că Google vinde adaptorul AC de 30W recomandat pentru telefoane Pixel 6 la prețul de 30 dolari, situația apărută nu face decât să alimenteze teoriile conspiraționiste, acuzând compania americană că forțează posesorii de telefoane Pixel 6 să cumpere adaptorul AC opțional la un preț supraevaluat.

probleme pixel 6

Variind de la caz la caz, unii posesori reclamă că nu-și pot încărca telefonul Pixel 6 folosind adaptoare de alimentare pentru autoturism, iar alții spun că nu pot folosi nici măcar accesoriul OG Pixel Stand special proiectat pentru încărcarea wireless a telefoanelor Pixel. La conectarea unui adaptor AC incompatibil, telefonul refuză încărcarea fără afișarea unui mesaj de eroare, ca și cum cablul USB-C nu ar fi conectat.

Rezolvarea temporară găsită de unii utilizatori este folosirea unui Power Bank acceptat de telefon, pe care să îl încarce separat folosind adaptorul AC. Crezând că au de-a face cu un exemplar defect, unii utilizatori și-au trimis deja telefoanele Pixel 6 la reparat, în timp ce alții le-au returnat pur și simplu magazinului din care au cumpărat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult