Mate V ar putea fi numele noului telefon pliabil de la Huawei

06.07.2020
Mate V ar putea fi numele noului telefon pliabil de la Huawei

Huawei, la fel ca Samsung, are acum două dispozitive mobile cu ecran pliabil pe piață. Totuși, compania chineză a preferat să lucreze la un singur design pe care să îl îmbunătățească semnificativ decât să încerce și lucruri noi. Se pare însă că în curând am putea vedea și un nou telefon pliabil Huawei, un model numit „Mate V”, probabil cu ecran pliabil de tip „clamshell”. Acesta ar intra în concurență directă atât cu Samsung Galaxy Z Flip, cât și cu Motorola RAZR de la Lenovo.

Momentan știm doar numele noului telefon pliaibl: Huawei Mate V

Momentan nu știm cum arată, ce funcții va avea și nici dacă va fi într-adevăr un telefon pliabil de tip clamshell. LetsGoDigital a descoperit însă în baza de date EUIPO (European Union Intellectual Property Office) o marcă nouă Huawei înregistrată în Germania pentru numele „Huawei Mate V”. Acest nume ar urma să fie folosit pentru dispozitive electronice precum „smartphone-uri, aparate de înregistrat, echipamente cu ecran” și alte tipuri de produse și accesorii pentru acestea.

Huawei a brevetat în trecut un design de telefon similar în concept cu Galaxy Fold, care ar putea avea un ecran pliabil la interior, dar care se desface precum o tabletă. Totuși, numele Mate V sugerează însă altceva. Aici intrăm pe un teritoriu speculativ, deci aceste informații nu sunt confirmate și nici nu există informații neoficiale care le-ar putea susține.

Întrucât litera V seamănă cu un telefon de tip „clamshell”, cu clapetă, numele s-ar potrivi perfect unui telefon de acest gen. Samsung a ales să numească cel de-al doilea telefon pliabil Galaxy Z Flip, în timp ce Motorola a mers pe ideea nostalgiei pentru originala serie de telefoane RAZR de la începutul anilor 2000.

Telefonul ar putea fi lansat în 2020

Fiind vorba despre un produs din seria Mate, acesta ar putea fi însă foarte aproape de lansare. În general, Huawei lansează în primăvară noile telefoane flagship din seria P, cu noi sisteme avansate de cameră, în timp ce păstrează modelele Mate, cu tehnologii noi pentru toamnă. În mod normal, în octombrie sau noiembrie ar trebui să vedem seria Huawei Mate 40 pe piață, iar aceasta ar putea fi acompaniată de un Mate V pliabil.

Desigur, rămâne de văzut dacă planurile Huawei din 2020 vor fi în ton cu lansările din anii precedenți. Anul acesta, compania Huawei a primit noi interdicții de la SUA, ceea ce înseamnă că s-ar putea ca TSMC să nu poată livra noile procesoare HiSilicon Kirin pentru noua generație de telefoane. Fără un procesor puternic care să stea la baza noului flagship, Huawei ar putea amâna lansarea, sau ar putea apela la parteneri precum Qualcomm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult