Mate X, telefonul pliabil de la Huawei, intră la vânzare cu un preţ usturător

23.10.2019
Mate X, telefonul pliabil de la Huawei, intră la vânzare cu un preţ usturător

Huawei a confirmat data lansării în magazine a primului telefon pliabil din ofertă, rivalul Galaxy Fold urmând să fie chiar mai scump.

Dezvăluit la expoziţia Mobile World Congress ţinută în luna februarie a acestui an, Huawei Mate X era programat pentru lansare în luna iunie, însă probleme hardware rămase neprecizate au dus la abandonarea planului iniţial. Câteva luni mai târziu, Mate X reapare trecut printr-o revizie hardware consistentă, cu îmbunătăţiri la partea de fiabilitate şi specificaţii aduse la zi.

Huawei Mate X va putea fi comandat începând cu data de 15 noiembrie, producătorul sărbătorind reuşita cu un nou eveniment de lansare ţinut în ţara natală, China.

Valabil pentru magazinele chineze, preţul de 16999 yuan se traduce în aproximativ 2400 dolari americani, iar asta înaintea aplicării de taxe vamale. Nu este clar dacă sancţiunile economice impuse companiei şi blocarea accesului la pachetul de servicii Google vor permite aducerea acestui model şi în pieţele de desfacere non-asiatice.

Pentru preţul plătit, cumpărătorii se aleg cu 8GB memorie RAM şi 512GB stocare internă. Din păcate, în afara prezenţei chipsetului Kirin 990, soluţie care integrează şi conectivitate 5G, lista detaliată cu specificaţii nu este cunoscută.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult