MediaTek anunţă primul chipset pentru smartphone cu modem 5G integrat, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm

29.05.2019
MediaTek anunţă primul chipset pentru smartphone cu modem 5G integrat, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm

Cunoscut furnizor de chipseturi pentru telefoane low-cost, MediaTek pare să dea tonul primei generaţii de telefoane 5G cu preţ accesibil, anunţând în premieră un SoC care integrează modem 5G.

Deocamdată, fără un nume oficial, noul chipset este realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm şi promite un nivel de performanţă ridicat, producătorul MediaTek licenţiind pentru acesta nuclee de procesare Cortex-A77 abia anunţate de partenerul ARM, împreună cu noul GPU Mali-G77.

Conectivitatea 5G este dată de modemul Helio M70 dezvoltat de MediaTek, modificat pentru a fi integrat direct în chipset. Acesta suportă conexiuni în benzile sub 6GHz şi poate folosi până la două canale simultan pentru a optimiza stabilitatea conexiunii şi mări vitezele de transfer.

Deocamdată, MediaTek nu oferă acoperire pentru benzile de comunicaţii 5G din categoria mmWave (între 24GHz şi 100GHz), implementarea reţelelor de acest tip fiind oricum estimată să mai întârzie câţiva ani.

Lista dotărilor este completată cu un procesor de imagine capabil să gestioneze camere foto de până la 80MP şi filmare în modul 4K/60FPS.

MediaTek nu oferă prea multe detalii privind încadrarea noului SoC şi data de lansare, dar putem aştepta acesta să echipeze în special produse smartphone din gama mid-range, lansate nu mai târziu de începutul anului viitor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult