MediaTek Dimensity 9300 va rivaliza Snapdragon 8 Gen3. Debutul, așteptat pe Vivo X100

19.04.2023
MediaTek Dimensity 9300 va rivaliza Snapdragon 8 Gen3. Debutul, așteptat pe Vivo X100

Piața de procesoare pentru smartphone-uri începe să devină foarte competitivă, iar MediaTek a demonstrat că poate ține pasul cu Qualcomm în materie de performanță brută oferită pe chipset-urile Dimensity în raport cu cele din gama Snapdragon. În urma vânzărilor slabe ale modelului Dimensity 9200 de anul trecut, compania ar plănui un nou procesor 9300 semnificativ mai performant în 2023, care ar putea debuta la toamnă, alături de noul flagship Vivo X100.

Primele informații despre Dimensity 9300 de la MediaTek

Conform Digital Chat Station, leaker cunoscut din China, MediaTek nu va schimba semnificativ arhitectura cipului, însă va oferi îmbunătățiri de performanță față de generația anterioară. Performanța oferită ar trebui să fie apropiată de ceea ce va oferi Snapdragon 8 Gen 3, cipul din generația următoare de la Qualcomm, care va adopta un design cu mai multe nuclee de performanță.

Dimensity 9300 va fi construit tot în fabricile TSMC, tot pe nodul N4P pe 4nm, la fel ca Dimensity 9200 și Snapdragon 8 Gen 2. Zvonurile sugerează că acesta va folosi un nucleu de performanță înaltă Cortex-X4 alături de alte trei nuclee de performanță Cortex-A715 și patru nuclee eficiente Cortex-A515. Vivo ar putea fi unul dintre partenerii MediaTek, care ajută la design-ul acestui procesor, și care cu siguranță va oferi optimizări de performanță pentru acesta la nivel software.

digital chat station dimensity 9300

De altfel, companiile BBK electronics par a fi singurele care folosesc cipurile Dimensity high-end. Modelul 9200 se găsește în prezent doar pe trei telefoane: Oppo X6 „standard”, Vivo X90 și Vivo X90 Pro. Din experiența proprie cu acest model, am observat că este adevărat că este foarte performant, chiar comparabil cu alternativa de la Qualcomm, dar în implementarea Vivo se cam încinge, deși ține un nivel de performanță destul de ridicat.

MediaTek pare să aibă ceva mai mult succes în zona mid-range, unde inclusiv Xiaomi și alte brand-uri, precum Realme folosesc cipurile sale din seriile 1000, 8000 și Helio cu succes pentru a oferi telefoane accesibile cu performanțe înalte.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult