MediaTek pregăteşte Helio G90, primul chipset de gaming din oferta companiei

16.07.2019
MediaTek pregăteşte Helio G90, primul chipset de gaming din oferta companiei

În general, nu asociem numele MediaTek cu telefoane Android pentru jocuri, sau tablete high-end. Dar asta nu înseamnă că producătorul chinez nu-şi poate găsi propria nişă în acest segment de piaţă foarte competitiv.

Foarte activ pe segmentul low-cost, MediaTek a crescut permanent nivelul de performanţă şi eficienţa chip-urilor sale, vremurile în care asociam acest brand cu telefoane „fierbinţi” şi aproape inutilizabile fiind demult apuse.

Confirmat cu un teaser oficial, Helio G90 ar putea fi versiunea optimizată pentru gaming a vârfului de gamă Helio P90, echipată cu un GPU semnificativ mai rapid.

Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 12nm, Helio P90 livrează un CPU octa-core bazat pe nuclee ARM Cortex-A75/A55, procesor de imagine cu suport pentru noua generaţie de camere foto cu rezoluţie 48MP şi accelerator dedicat pentru aplicaţiile care folosesc procesare AI. Pe partea de conectivitate, dispozitivele motorizate  de chip-ul Helio P90 suportă conexiuni 4G LTE la viteze Cat 12 în modul 4×4 MIMO, conexiuni dual 4G VoLTE, conexiuni Bluetooth 5.0 şi Wi-FI AC.

Potrivit speculaţiilor, Helio G90 ar putea înlocui nucleul PowerVR GM9446 cu un GPU din seria Mali-G76 sau G77, cel mai rapid din oferta producătorului ARM. Ambele sunt optimizate pentru procesul de fabricaţie pe 7nm, ceea ce însemnă că Helio G90 va putea oferi un spor consistent de performanţă şi la partea de CPU.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult