MediaTek pregăteşte lansarea primului chipset 5G pentru telefoane low-cost

11.11.2019
MediaTek pregăteşte lansarea primului chipset 5G pentru telefoane low-cost

Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm FinFET şi dezvăluit oficial pe data de 26 noiembrie în cadrul unui eveniment de presă ţinut în oraşul american SanDiego, MT6885Z va fi una dintre cele mai la îndemână soluţii pentru producătorii smartphone interesaţi să lanseze telefoane 5G cu preţ accesibil, în prima parte a anului viitor.

Aşteptat cu numele de scenă Helio M70 5G, noul chipset MediaTek vine cu o configuraţie bazată pe nuclee ARM Cortex-A77 pentru partea de GPU şi Malii-G77 pentru cea de GPU, oferind performanţe competitive, dar nu chiar de top. Principalul element de atracţie, modemul integrat va oferi dintr-un singur pachet suport pentru reţele 2G, 3G, 4G şi 5G în benzile de comunicaţii sub-6GHz, asigurând tranziţia instantanee şi complet transparentă a conexiunii.

Având în vedere problemele de compatibilitate raportate la alte soluţii de comunicaţii 5G din prima generaţie, MediaTek dă asigurări că acest aspect este tratat cu maximă seriozitate, dezvoltarea noului chipset ţinând cont de condiţiile reale oferite de operatorii telecom şi producătorii de echipamente, adresând din timp problemele descoperite. Printre colaboratorii MediaTek implicaţi în etapa de validare a compatibilităţii 5G se numără branduri cunoscute precum Oppo şi Vivo, dar şi furnizori premium de echipamente RF precum Skyworks, Qorvo şi muRata.

Potrivit MediaTek, noul chipset îşi va face apariţia în dispozitive comerciale nu mai târziu de trimestrul Q1-2020, modele precum Redmi K30 de la Xiaomi fiind printre marii beneficiari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult