Meizu a anunţat flagship-ul MX4

Meizu a anunţat flagship-ul MX4

Meizu a anunţat o nou variantă a smartphone-ului MX4. Aceasta poartă denumirea „Pro” şi este un adevărat flagship, care vine cu specificaţii de top şi funcţii atractive, pe care le găsim în general pe smartphone-uri Apple sau Samsung. De asemenea, avem de a face cu al doilea smartphone cu rezoluţie mai mare de QHD, după lansarea ciudatului terminal Galaxy Note Edge.

Comparaţia cu Samsung nu este tocmai ieşită din comun. Meizu pare să aibă un parteneriat cu producătorul corean, împrumutând de la acesta tehnologia pentru procesoare. La baza lui MX4 Pro stă un Samsung Exynos 5430, acelaşi cip pe care îl putem găsi şi în Samsung Galaxy Alpha. Acesta este alăturat unui GPU Mali T628 MP6, care împinge un display de 5,5” cu rezoluţie 2560 x 1536 pixeli (densitate 546ppi). Meizu a integrat şi 3 GB de memorie RAM, pentru a se asigura că toate aplicaţiile pot fi încărcate fără probleme.

Partea frontală a dispozitivului este protejată de Gorilla Glass 3 de la Corning, sub care se găsesc tot felul de senzori. Există un senzor de lumină ambientală, senzor de gravitaţie, senzor de proximitate, giroscop, busolă digitală, cât şi un cititor de amprente mTouch. Acesta din urmă seamănă foarte mult cu cel folosit de Apple în dispozitivele sale. Meizu a integrat senzorul de înaltă rezoluţie (508 ppi) mTouch în butonul Home şi l-a ascuns sub un strat de safir rezistent la zgârieturi.

La capitolul captură foto şi video, Meizu a optat pentru senzori de calitate înaltă. Pe spate avem un Sony IMX220 Exmor RS de 20,7 megapixeli, celebru deja pentru performanţa oferită în seria de smartphone-uri Xperia. Şi senzorul foto de pe spate este protejat tot de safir şi poate capta până la 30 de fotografii pe secundă în rafală. Camera din faţă dispune de senzor de 5 megapixeli cu o lentilă superangulară. Aplicaţia de captură foto include algoritmii Face AE şi FotoNation, care sunt dedicaţi celor pasionaţi de autoportrete.

Printre caracteristicile mai speciale ale lui Meizu MX4 Pro se regăsesc opţiunile de conectivitate (Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac dual-band şi NFC), cât şi o tehnologie nouă pentru redarea sunetului. Meizu o numeşte „Retina Sound”, ceva care promite redarea corectă a frecvenţelor joase, fără zgomot sau interferenţă, însă denumirea aleasă este cel puţin ciudată.

Meizu MX4 Pro vine echipat cu Android 4.4.4, însă nu a fost anunţat un preţ oficial sau o dată de lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult