Merită să cumperi un iPhone 7 în 2022? Toate avantajele și dezavantajele

04.10.2022
Merită să cumperi un iPhone 7 în 2022? Toate avantajele și dezavantajele

În ceea ce privește modelele de iPhone, există câte ceva pentru toată lumea. De la modelele iPhone 13 / iPhone 14 Pro Max cu maxim de stocare posibilă până la modelele de acum câțiva ani, avem o gamă largă de opțiuni care, în funcție de buget, pot fi foarte interesante. Să vorbim despre iPhone 7. Merită să cumperi unul acum?

Un iPhone la un preț foarte convingător

Să fie clar. Principalul și, practic, singurul motiv pentru a obține un iPhone 7 în locul unui model mai nou este prețul. Ne putem baza pe un iPhone 7 de 32 GB la circa 250-300 de euro, dacă optăm pentru un model recondiționat  sau resigilat, pe deasupra, vorbim deja de aproximativ 200 de euro. Fără îndoială, cifre foarte interesante pentru un telefon care poate fi, de exemplu, pentru cineva tânăr sau pentru o persoană în vârstă a cărei utilizare va fi moderată sau de bază și care oricum n-ar folosi toate opțiunile și capacitățile unor telefoane de genul iPhone 13 sau iPhone 14 Pro Max.

În ceea ce privește designul, știm la ce să ne așteptăm. Vorbim despre un ecran de 4,7 inci cu un buton Home frontal. Apple a schimbat designul iPhone-ului cu iPhone X, dar configurația cu fața frontală cu buton Home este în continuare mai mult decât acceptabilă în majoritatea circumstanțelor. Este adevărat că s-ar putea să ne lipsească ceva spațiu dacă ne uităm la un film pe iPhone 7, dar pentru majoritatea sarcinilor de zi cu zi avem la dispoziție spațiu și calitate mai mult decât suficiente.

De fapt, să ne amintim că designul iPhone 7 este foarte asemănător cu cel al iPhone SE, care este în prezent la vânzare la un preț aproape dublu. Așadar, opțiunea de a opta pentru un model foarte similar la mai puțin de jumătate din preț este o opțiune de luat în considerare. Ceea ce ar trebui să urmărim la iPhone 7 este, mai mult decât orice altceva, procesorul. Avem un A10 Fusion, un procesor care, conform zvonurilor, va avea suport pentru iOS 16, ceea ce înseamnă că timp de cel puțin încă doi ani (poate trei) va fi actualizat la cel mai recent sistem de operare disponibil.

Acesta este factorul decisiv: software-ul. Este important de spus că, chiar dacă iPhone 7 poate rula cea mai recentă versiune a sistemului de operare, există anumite funcții de realitate augmentată, jocuri avansate sau anumite caracteristici care pur și simplu nu sunt disponibile. La fel, trebuie să acordăm atenție și camerei foto, una care, deși oferă niște rezultate foarte bune, nu ajunge la calitatea pe care o poate oferi un iPhone 11, ca să nu mai vorbim de noile telefoane iPhone 13 si iPhone 14 Pro Max.

Prin urmare, aici este vorba despre obținerea unui iPhone la un preț foarte mic, făcând unele sacrificii. Sacrificii, mai trebuie spus, prin care nu putem trăi. Dacă ideea pe care o avem despre iPhone este să facem și să primim apeluri, să folosim iMessage, Telegram și FaceTime și căutăm ceva care să se integreze bine cu Mac-ul, de exemplu, fără să cheltuim prea mult, iPhone 7 este o opțiune excelentă.

Ca în orice altceva, este un echilibru între ce câștigăm și la ce renunțăm prin achiziționarea unui iPhone 7. Am văzut deja că putem continua să rulăm cel mai recent sistem de operare, deci suntem acoperiți în acest domeniu. În ceea ce privește dimensiunea ecranului sau calitatea fotografiilor, suntem cu siguranță la câțiva pași în urma noului iPhone 13, dar o facem la o fracțiune din preț. Având în vedere acest lucru, iPhone 7 este o alegere bună atâta timp cât se potrivește nevoilor noastre.

Evident, dacă suntem utilizatori „hardcore” de telefon mobil, avem oricând posibilitatea de a cumpăra un model de ultimă sau penultimă generație de la iPhone, precum iPhone 13 / iPhone 14 Pro Max, deci există cel puțin câte un iPhone pentru fiecare utilizator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult