Mi MIX Alpha: Xiaomi a publicat primul unboxing. Ce include cutia unui telefon de 2.600 euro şi cum arată husa de protecţie

30.09.2019
Mi MIX Alpha: Xiaomi a publicat primul unboxing. Ce include cutia unui telefon de 2.600 euro şi cum arată husa de protecţie

Xiaomi Mi MIX Alpha este de departe cel mai interesant smartphone prezentat în ultimii câţiva ani, acesta fiind livrat nu doar cu ecran pe toată partea din faţă, ci şi pe laterale şi pe partea din spate. Producătorul chinez nu a prezentat prea multe cazuri de utilizare care ar putea fi îmbunătăţite de design-ul inovator, însă acum ştim cum vor arăta husele de protecţie pentru acest dispozitiv de tip concept, întrucât compania a prezentat un scurt „unboxing” oficial, care dezvăluie tot conţinutul cutiei.

Mi MIX Alpha va fi livrat într-o cutie destul de „specială”, aceasta fiind mai degrabă asemănătoare cu o cutie în care este livrat un ceas de lux. Telefonul este protejat mai întâi de o cutie de carton cu logo-ul „alpha”, în care în mod normal sunt incluse manualele de utilizare. În cazul acestui model, probabil că Xiaomi va integra şi o scrisoare pentru fani, cum am mai văzut în cazul telefoanelor în ediţie limitată şi în trecut.

La capitolul accesorii, în ciuda preţului de 2.600 euro, Xiaomi nu pare să includă în pachet foarte multe lucruri. Avem un încărcător rapid cu cablu USB Type-C, un adaptor USB-C pentru jack de 3,5mm şi o husă. Husa este cel mai interesant aspect al acestui unboxing, întrucât cu toţii ne întrebam cum poţi proteja un telefon care are ecran peste tot. Răspunsul scurt ar fi: nu îl protejezi, sau cel puţin nu complet.

Husa este de tip „copertă de carte”, iar telefonul este introdus în aceasta asemeni oricărui alt dispozitiv. Fiind vorba despre un telefon cu margini curbate şi acoperite cu ecran, era clar că husa nu putea fi susţinută pe laterale, aşa că Xiaomi a ales să folosească părţile de sus şi banda neagră de pe spate pentru montare. Rezultatul este un design care nu pare foarte rezistent la şocuri, iar doar partea frontală a display-ului primeşte protecţie din partea husei. Părţile de pe laterale şi de pe spate sunt complet descoperite.

În cele din urmă, acest clip dezvăluie şi câteva detalii despre modul de utilizare al Mi MIX Alpha. Butoanele de pe partea laterală a display-ului sunt vizibile în utilizare normală şi pot fi apăsate pentru a accesa diverse funcţii uzuale. Butonul colorat cu un număr de pe partea stângă aduce în prim-plan notificările, un concept interesant pe care nu l-am mai văzut până în prezent, în timp ce pe partea dreaptă avem butonul virtual power, care în acest caz probabil că doar închide ecranul, alături de un buton care oferă acces la setarea volumului. Totuşi, pentru a modifica intensitatea sunetului, nu apeşi pe + şi – ca în cazul unui telefon normal, ci ai o bară virtuală pe care o poţi seta cu valori de la 0 la 100.

Va fi interesant să vedem Mi MIX Alpha în realitate, întrucât Xiaomi nu a oferit prea multe detalii despre acest telefon impresionant nici în cadrul evenimentului şi nici după, telefonul nefiind disponibil pentru testare. Compania a promis că va vinde acest model într-o serie limitată la sfârşitul acestui an.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult