Microsoft acţionează în judecată Samsung pentru neplata drepturilor de utilizare a unor brevete

Microsoft acţionează în judecată Samsung pentru neplata drepturilor de utilizare a unor brevete

Compania Microsoft este deţinătoarea unui portofoliu impunător de brevete, iar cele 200 dintre acestea care acoperă tehnologii implementate în platforma Android îi aduc venituri de aproape un miliard de dolari pe an. Aceste brevete au fost licenţiate de către mulţi producători de telefoane sau tablete Android, uneori după bătăliile pierdute în sălile de tribunal, deci vestea că Microsoft i-a acţionat în judecată pe cei de la Samsung pentru neplată este surprinzătoare.

Microsoft a anunţat că a acţionat în justiţie companie Samsung deoarece aceasta nu a mai plătit pentru drepturile de utilizare a brevetelor pe care le-a licenţiat acum trei ani. În luna septembrie din 2011, cele două companii au anunţat că au semnat un parteneriat prin care Samsung se obligă să licenţieze brevetele Microsoft care acoperă anumite tehnologii încorporate în terminalele Android fabricate de sud-coreeni.

După aproape trei ani, relaţiile dintre cele două companii par să se fi răcit brusc. Conform declaraţiilor făcute de către Microsoft, se pare că Samsung a încetat să mai plătească drepturile de utilizare începând cu sfârşitul anului trecut, sud-coreenii invocând ca scuză preluarea companiei Nokia. După mai multe luni de negocieri, cele două companii nu au reuşit să ajungă la un acord, iar Microsoft a decis să-i acţioneze în judecată pe cei de la Samsung pentru neplata sumelor datorate şi a penalităţilor acumulate în acest răstimp.

Compania Samsung a afirmat că va analiza cererile şi reclamaţiile Microsoft şi va decide care sunt măsurile care se impun pentru aplanarea conflictului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News