Microsoft îmbunătăţeşte timpul de reacţie al ecranelor touch

13.03.2012
Microsoft îmbunătăţeşte timpul de reacţie al ecranelor touch

Una din problemele des întâlnite la dispozitivele prevăzute cu ecrane touch, este întârzierea sesizabilă care apare la interpretarea comenzilor aplicate pe interfaţa touch.

Conform unui studiu desfăşurat chiar de Microsoft, timpul mediu de reacţie la aplicarea comenzilor pe suprafaţa unui ecran touch este de aproximativ 100 ms pentru generaţia actuală de dispozitive, suficient pentru a nu percepe întârzieri notabile pe ecrane de dimensiuni mici, cum sunt cele instalate pe telefoane inteligente

Când punem problema tabletelor şi ecrane touch de dimensiuni mari, efectul de lag este mult mai vizibil, mai ales atunci cât mutăm rapid elemente afişate pe suprafaţa ecranului. Spre exemplu, în comenzile efectuate prin gesturi pe suprafaţa ecranului touch un utilizator obişnuit poate ajunge să-şi mişte degetele cu viteze de până la 1 m/s. Având un timp de reacţie de 100 ms, ecranul tabletei va afişa elementele în mişcare de pe ecran la o distanţă de până la o zecime din viteza de deplasare a degetelor pe ecran, sau 10 cm în cazul de faţă.

În cadrul unui filmuleţ de prezentare, Microsoft a arătat progresele făcute pentru îmbunătăţirea timpului de reacţie în aplicaţii, demonstrând atingerea unui timp de răspuns de 1 ms, corespunzător unei decalări de numai 0.1 cm între comenzile aplicate pe ecran şi imaginile afişate de acesta.

Din păcate asemenea progrese nu pot veni doar prin optimizări software, fiind nevoie şi de o nouă generaţie hardware care să includă aceste îmbunătăţiri. Cât despre includerea noilor tehnologii în produse comerciale, în calitate de partener Microsoft Nokia este cu siguranţă unul dintre posibilii beneficiari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News