Microsoft pregăteşte un duş rece celor care au cumpărat deja telefoane Nokia X/X+ sau XL

Microsoft pregăteşte un duş rece celor care au cumpărat deja telefoane Nokia X/X+ sau XL

Mai ţineţi minte prima generaţie de telefoane cu Windows Phone 7 şi 7.5, ai căror utilizatori au fost abandonaţi după ce Microsoft a lansat versiunea Windows Phone 8? Ei bine istoria se repetă, de data aceasta cu telefoanele Nokia X bazate pe Android.

Nokia X

Din pricina unor actualizări necesare aduse la partea de hardware, Nokia X software platform 2.0 nu va fi disponibilă pentru telefoane Nokia X. Nokia X+ şi Nokia XL. Totuşi alte actualizări software ar mai putea fi oferite în lunile următoare, care să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor care folosesc aceste dispozitive.

Comunicată printr-un anunţ sec, aparţinând lui Yannis Paniaras – şef al departamentului Mobile Phones UX Design Studio în cadrul Microsoft, vestea spulberă orice speranţă ca prima serie de telefoane Nokia X să mai primească vreo actualizare software importantă, de natură să ofere performanţe mai bune sau funcţii în plus.

Nokia X2

Justificată prin nevoia de hardware mai rapid, explicaţia dată de Microsoft nu prea se potriveşte cu realitatea din lumea Android, nucleul Android 4.3 Jelly Bean pe care este construită ediţia Nokia X Software Platform 2.0 livrată cu telefoanele Nokia X2 fiind teoretic compatibil şi cu telefoane din prima generaţie Nokia X. Probabil, blocajul este generat de cantitatea prea mică de memorie RAM (512MB VS 1GB), care nu poate acomoda nucleul Android 4.3 împreună cu interfaţa modelată după exemplul telefoanelor cu sistem Windows Phone.

Astfel, cei care s-au avântat în a cumpăra un smartphone din prima serie Nokia X rămân doar cu opţiunea achiziţionării unui telefon Nokia X2, sau să înlocuiască platforma software cu una dintre distribuţiile neoficiale de Android disponibile pe internet. Ce-i drept, a doua opţiune nici măcar nu putea fi luată în calcul pentru vechile telefoane cu Windows Phone 7, aşa că vestea nu este chiar atât de rea pe cât pare la prima vedere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult