Mid-range-ul Xiaomi Redmi 4 ar putea fi lansat curând cu chipset Snapdragon şi acumulator mare

02.11.2016
Mid-range-ul Xiaomi Redmi 4 ar putea fi lansat curând cu chipset Snapdragon şi acumulator mare

Xiaomi pare să încerce o revenire în topul producătorilor de smartphone-uri din China, după ce OPPO şi VIVO au urcat pe primele locuri în vânzări în ultima perioadă. Strategia sa pare să implice lansarea de smartphone-uri puternice, comparabile cu flagship-urile Samsung şi Apple şi chiar introducerea de concepte noi precum Mi MIX, însă şi „aglomerarea” pieţei cu smartphone-uri mid-range, lansând câte un nou model la distanţă de câteva luni. Site-ul operatorului TianY din China a dezvăluit din greşeală modelul Redmi 4 de la Xiaomi, care pare să fie pregătit pentru lansare în viitorul apropiat.

Listarea pentru Xiaomi Redmi 4 dezvăluie atât designul telefonului, cât şi hardware-ul intern al acestuia, fiind un upgrade semnificativ faţă de modelul precedent. Acesta are la bază un chipset Snapdragon octa-core (probabil modelul 625, foarte popular pe smarpthone-urile mid-range din ultima perioadă) şi vine cu 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare internă, display de 5” cu rezoluţie Full HD şi camere foto de 13, respectiv 5 megapixeli. Acumulatorul de 4.000 mAh pe un model atât de mic sugerează că vom avea de a face cu un telefon puţin mai gros, însă care ar putea oferi o autonomie de invidiat.

În termeni de design, Redmi 4 păstrează aluminiul de pe capacul de pe spate, însă renunţă la modelul cu romburi al versiunii precedente. Designul este simplu, singurele elemente de pe spate fiind dungile pentru antene, camera foto şi senzorul de amprentă, în timp ce pe partea din faţă telefonul ar putea fi livrat fără ramă în jurul display-ului pe laterale. Butoanele fizice nu au dispărut nicăieri, fiind poziţionate sub display.

Culorile propuse pentru carcasa telefonului sunt argintiu, gri şi auriu, iar preţul ar putea fi între 105 şi 190 de dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult