Mii de utilizatori de Galaxy Note7 încă refuză să le returneze

18.01.2017
Mii de utilizatori de Galaxy Note7 încă refuză să le returneze

În ciuda scandalului din jurul modelului Galaxy Note7 de la Samsung, o parte dintre cei care au reuşit să cumpere telefonul în scurta perioadă de disponibilitate refuză să îl returneze. Samsung şi operatorii au făcut demersuri pentru a recupera majoritatea unităţilor de Note7, însă în continuare sunt câteva mii de dispozitive în „libertate”. Conform operatorului american Verizon, pe reţeaua sa încă există utilizatori care folosesc Note7 zilnic, însă în curând aceştia nu vor mai putea efectua apeluri.

Pentru a convinge utilizatorii să renunţe în sfârşit la Note7, Verizon va redirecţiona toate apelurie efectuate de pe un astfel de dispozitiv către serviciul de relaţii cu clienţii. Singurele apeluri care vor putea să ajungă la destinaţie vor fi cele pentru urgenţe. Utilizatorii care încă au un Note7 se pare că au evitat să facă update-ul software care dezactivează încărcarea dispozitivului şi aleg să ignore mesajele pe care operatorul telecom a început să le trimită prin SMS.

Verizon a ameninţat utilizatorii cu suprataxe în speranţa că aceştia vor returna toate unităţile de Note7, însă se pare că strategia nu a funcţionat. Având în vedere că majoritatea celor care au returnat telefonul au primit banii înapoi integral şi o reducere substanţială la cumpărarea unui Galaxy S7, sunt puţine motive să nu returnezi un telefon care poate reprezenta un pericol pentru utilizatori şi cei din jur.

Probabil că mulţi dintre cei care încă au un Note7 vor să le păstreze pentru valoarea istorică a dispozitivului, în timp ce alţii îşi asumă riscul şi continuă să folosească telefonul în mod normal. Aceste dispozitive sunt şi mai periculoase acum, întrucât bateriile se degradează în timp, iar liniile aeriene au încetat să anunţe interzicerea utilizării acestui model de telefon la bordul aeronavelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult