Ming-Chi Kuo: iPhone SE2 nu va avea încărcare wireless

30.01.2018
Ming-Chi Kuo: iPhone SE2 nu va avea încărcare wireless

În urma zvonurilor care au început să apară în presa taiwaneză despre un posibil iPhone SE2 cu încărcare wireless, analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities vine cu informaţii care sugerează că aceste detalii nu au o bază adevărată. Kuo are acces la informaţii din surse apropiate de liniile de producţie Apple, iar acum susţine că un iPhone SE2 nu ar putea primi acces la tehnologii noi, însă ar putea fi un simplu upgrade al componentelor interne.

Apple a adus pe noile sale modele de dispozitive din 2017 încărcare wireless şi construcţie cu spate din sticlă, ceva ce ne aşteptăm să vedem pe toate dispozitivele companiei de acum înainte. iPhone SE2 cu încărcare wireless sună ca o ofertă tentantă, însă Ming-Chi Kuo susţine că telefonul nu pare să fie momentan nici măcar în fază de proiect, iar dacă va exista, cu siguranţă nu va integra aşa ceva. Probabil că Apple va încerca să păstreze încărcarea fără fir ca o caracteristică de diferenţiere între modelele de buget şi cele premium.

Îmbunătăţirea lui iPhone SE nu are astfel prea multe direcţii în care ar putea merge. În afară de un chipset dintr-o generaţie mai nouă şi mai mult spaţiu de stocare, Apple ar putea să ofere doar camere mai performante, stabilizarea optică fiind o caracteristică care lipseşte de pe această gamă de produse. Având în vedere că Apple pune mare accent în iOS 11 pe funcţiile AR, iar în iOS 12 va continua să le dezvolte, ar avea sens ca toate telefoanele din oferta companiei să fie compatibile cu aplicaţiile AR din AppStore.

iPhone SE nu poate rula în acest moment aceste aplicaţii, acestea fiind compatibile doar cu dispozitivele iPhone 6S sau mai noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult