Motivele pentru care iPhone SE ar putea fi un mare succes pentru Apple

23.03.2016
Motivele pentru care iPhone SE ar putea fi un mare succes pentru Apple
Noul smartphone cu ecran de 4 inci lansat de Apple pe 21 martie, iPhone SE, nu vine cu inovaţii, dar produsul ar putea fi un succes pentru compania americană. 
 
Primul smartphone cu ecran de 4 inci, iPhone 5, a fost lansat de Apple în 2012, dar în 2014 compania a fost nevoită să mărească dimensiunile ecranelor, odată cu debutul iPhone 6, pentru a contracara popularitatea în creştere a terminalelor Samsung Galaxy. 
 
Citeşte şi: iPhone SE vs. iPhone 6S: hardware puternic în carcasă mică
 
Chiar dacă nu este un dispozitiv inovator, iPhone SE ar putea fi un mare succes dintr-un motiv simplu: pentru 30% dintre utilizatorii de iPhone un ecran de 4 inci este ideal, potrivit unui sondaj recent realizat de firma Mixpanel. Iar când aceşti oameni vor decide că este timpul să cumpere un nou telefon, majoritatea vor opta pentru iPhone SE. 
 
 
Foto: Hepta
 
Un alt avantaj al noului model este preţul de debut mai mic, de 400 de dolari pentru versiunea de bază, care va conta mult pe pieţele emergente. Prin comparaţie, cel mai ieftin iPhone 5c, smartphone-ul precendent Apple cu ecran de 4 inci, costa la lansare 550 de dolari. 
Infographic: Why the 4-Inch iPhone SE Could Prove a Hit | Statista
You will find more statistics at Statista
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult