Motivul pentru care acest iPhone 11 Pro Max costă 116.000 de dolari

13.01.2020
Motivul pentru care acest iPhone 11 Pro Max costă 116.000 de dolari

Dacă cei 1.100 de dolari, pe care Apple îi cere pentru un iPhone 11 Pro Max vi se par foarte mulţi bani, probabil că nu sunteţi în „target” pentru modelului iPhone 11 Pro Max Solarius Eclipse Full Gold, produs de compania Caviar din Rusia. Am mai scris în trecut despre modelele de iPhone opulente, realizate folosind metale şi pietre preţioase, însă modelul de faţă este de departe cel mai extravagant de până acum, fiind oferit la un preţ de 116.630 de dolari în varianta cu 512 GB stocare.

De ce costă însă un iPhone 11 Pro Max cât un apartament într-o zonă bună a Bucureştiului? În primul rând pentru că este vorba despre un produs unicat. Caviar produce un singur astfel de smartphone, iar cel care îl comandă are ocazia să aleagă cât de mare şi câtă stocare să integreze acest model. Poţi opta pentru un iPhone 11 Pro de dimensiuni normale, cu ecran de 5,8”, sau de 11 Pro Max cu 6,5”. Diferenţa de preţ între Pro şi Pro Max este de aproximativ 18.000 de dolari.

Motivul este fpatul că spatele este realizat în mare parte din aur şi inserţii de argint şi rodiu. Cu cât telefonul este mai mare, cu atât este mai scump, întrucât sunt folosite mai multe materiale. Apoi, spatele este decorat şi cu 137 de diamante, iar ceasul mecanic, integrat în telefon, este decorat de asemenea cu onix şi beneficiază de un mecanism manual cu mecanism turbillion.

Lateralele telefonului sunt de asemenea personalizate, cu o vopsea eloxată diferită de cea originală în care vine telefonul şi care poate fi gravată cu numărul de telefon al utilizatorului. Totul este livrat într-o cutie de lux, decorată cu piele şi catifea, unde telefonul şi accesoriile personalizate de Caviar sunt ţinute în cutii individuale.

iPhone 11 Pro Max în varianta Solarius Exclipse Full Gold este disponibil la comandă chiar acum şi beneficiază de livrare gratuită oriunde în lume, conform site-ului Caviar. De altfel, la 116.000 de dolari, în varianta cu 512 GB (cea de 64 GB costă cu 1.000 de dolari mai puţin), ne-am fi aşteptat să beneficieze şi de ceva servicii în plus, precum serviciul de consierge pe care Vertu îl oferea.

Cei de la Caviar promit însă că în acest preţ vor oferi doar 1 an de garanţie şi vor asigura clienţii că tranzacţia este de succes printr-un consultant personal pentru client. În rest, avem de a face cu un simplu iPhone la capitolul hardware, doar de 10 ori mai scump, datorită materialelor cu care este decorat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult