Moto Edge X30: primul telefon Motorola cu o cameră sub ecran

07.12.2021
Moto Edge X30: primul telefon Motorola cu o cameră sub ecran

Moto Edge 30 Ultra promite deja să fie un smartphone de top din toate punctele de vedere, însă varianta Edge X30, care urmează să fie anunțată în China, promite capabilități și mai impresionante. Acest model, care nu știm încă dacă va ieși din China prea curând, va beneficia de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1, cât și de o cameră foto integrată sub ecranul OLED, o premieră pentru Motorola, dar și pentru dispozitivele echipate cu noul chipset de la Qualcomm. Anunțul oficial va avea loc foarte curând.

Moto Edge X30 va fi primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 1 și cameră sub ecran

Chen Jin, General Manager Motorola, a publicat prima imagine cu Motorola Edge X30 pe contul său de Weibo, demonstrând ecranul fără decupaje al dispozitivului. Acesta a confirmat astfel că acest model va integra o cameră sub ecran, dar și faptul că această variantă a telefonului va fi una specială, nu cea de bază:

„Nu încape îndoială că o cameră sub ecran este o alegere radicală în industrie, dar creșterea imensă a cererii din partea utilizatorilor și feedback-ul pentru această capabilitate ne spune că este alegerea corectă, nu alegerea simplă. De această dată ne-am decis să facem orice ne stă în putință, așa că vom lansa o versiune specială a lui #motoedgex30, care va fi primul telefon cu o cameră sub ecran pentru platforma Snapdragon 8 Gen 1 și totodată, prima cameră de 60 megapixeli de acest gen. O surpriză dublă. Vă rog să așteptați anunțul pe data de 9 decembrie.”

Motorola a anunțat încă de săptămâna trecută, când Qualcomm a dezvăluit platforma Snapdragon 8 Gen 1, că va ține un eveniment de lansare pentru primele sale dispozitive echipate cu acest dispozitiv.

Imaginile în care apare modelul Moto Edge 30 Ultra sugerează că acesta folosește o cameră frontală cu decupaj în ecran. Astfel, este clar că vor exista mai multe modele, cu diverse capabilități. Informațiile din prezent sugerează că Moto Edge X30 va folosi un ecran Full HD+ cu refresh rate de 144 Hz, compatibilitate cu HDR10+ și diagonală de 6,67”. Chipset-ul de top de la Qualcomm stă la baza dispozitivului, în timp ce totul va fi alimentat de un acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 68W.

Vom afla detaliile complete pe căi oficiale pe data de 9 decembrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult