Moto G Play 2022 primește specificații și imagini neoficiale

28.10.2022
Moto G Play 2022 primește specificații și imagini neoficiale

Așteptat pentru lansare până la finalul acestui an, Moto G Play 2022 este doar unul dintre telefoanele Motorola adresate cumpărătorilor cu buget limitat, recomandat mai degrabă prin designul exterior decât prin hardware-ul oferit.

Potrivit imaginilor de prezentare neconfirmate oficial, noul Moto G Play renunță în sfârșit la ecranul decupat după modelul „picătură”,, în favoarea unei soluții care pune camera frontală în spatele unei perforații aplicate central. Totuși, alte aspecte indicatoare pentru un telefon low-cost, precum „bărbia” lăsată la partea de jos a ecranului, rămân neschimbate. Fără a reprezenta neapărat o schimbare utilă, sistemul dual-camera întâlnit la modelul de anul trecut cedează locul unuia triple-camera la fel de inutil, organizat într-o configurație de 16MP + 2MP + 2MP. Camera frontală este un model de 5MP, util pentru apeluri video și poze selfie fără pretenții.

Revenind la ecran, acesta este de tip LCD cu tehnologie IPS și este plafonat la rezoluție HD+ (720×1600 pixeli), întinsă pe o diagonală de 6.5 inch.

Pe lateralul carcasei pot fi observate tastele Power și Volum, dispărând însă ieșirea audio de tip jack 3.5mm, semn că fanii căștilor cu fir încep să dispară până și la gama telefoanelor low-cost.

Conform listei preliminare cu specificații, Moto G Play 2022 vine echipat cu chipsetul MediaTek Helio G37, o soluție modestă asistată cu 3GB memorie RAM și 32GB stocare internă. Pus în acest context, acumulatorul de 5000mAh ar putea oferi până la câteva zile de autonomie.

Moto G Play 2022 este așteptat cu versiunea Android 12, rămânând de văzut dacă Motorola iți va livra măcar actualizare la Android 13. Motorola ar putea anunța noul smartphone în cursul săptămânilor următoare, în speranța de a oferi o alternativă interesantă fanilor Android care nu dispun de un buget prea generos.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult