Moto G6 Plus review – ecran generos şi autonomie bună la un cost rezonabil

03.08.2018
Moto G6 Plus review - ecran generos şi autonomie bună la un cost rezonabil
Prezentare

Moto G6 Plus păstrează reţeta „premium pentru toată lumea” folosită de predecesorul G5, oferind mai multă performanţă şi un ecran 18:9 cu mai mult spaţiu de afişare util, strecurat într-o carcasă cu finisaje peste medie.

Prezentare

Cel mai mare din noua serie Moto G6, modelul G6 Plus pune la dispoziţie un ecran de 5.9” cu rată de aspect 18:9, având aproximativ aceeaşi lăţime ca ecranul de 5.2” (16:9) folosit cu predecesorul G5 Plus. Ajutat şi de rama mai îngustă, ecranul cu rezoluţie FHD+ încape într-o carcasă cu doar 1.5 mm mai lată, dispozitivul oferind mai multă suprafaţă de afişare fără un compromis major la partea de ergonomie. Sigur, Moto G6 Plus este cu 1 cm mai înalt decât modelul G5 Plus, însă acest aspect este compensat cu rama mult îngustată la partea de jos, care pune ecranul mai aproape de nivelul degetelor.

În ce priveşte aspectul estetic, aş fi sperat ca producătorul Lenovo să amelioreze designul camerei foto, mult supraînălţată peste profilul carcasei şi delimitată cu un ornament metalic „tăios” la atingere. Ignorând acest aspect, Moto G6 Plus rămâne un produs elegant, acoperit cu sticlă faţă-verso şi pus în valoare de construcţia metalică finisată la nivel premium. Totuşi, designul cu forme rotunjite este foarte alunecos, folosirea telefonului fără husă de protecţie nefiind recomandată celor mai puţin îndemânatici.

Telefonul vine echipat cu chipsetul Snapdragon 630 de la Qualcomm, cu procesor octa-core la 2.2GHz. Lenovo livrează Moto G6 Plus în două configuraţii. Modelul de bază cu 64 GB şi 4 GB memorie RAM este ceva mai ieftin, dar utilizatorii care au nevoie de ceva în plus pot opta pentru varianta cu 128 GB spaţiu de stocare, disponibilă cu 6 GB memorie RAM.

Cu suprafeţe exclusiv din sticlă la exterior, carcasa lui G6 Plus este de fapt construită pe un şasiu din aluminiu bine rigidizat. Combinaţia de materiale folosită a permis obţinerea unei greutăţi finale de 167 grame, mai mult decât rezonabilă pentru un smartphone cu ecran de aproape 6”. Singurul compromis este includerea unui acumulator de 3200 mAh, calculat pentru autonomie de o zi.

Dacă la partea din faţă, în jurul ecranului se fac remarcate doar camera frontală de 8 MP cu blitz LED şi senzorul biometric poziţionat la partea de jos, spatele este dominat de logo-ul Motorola şi camera foto duală, încadrată cu un ornament de formă circulară, ridicat peste profilul capacului. Cu rezoluţie 12MP + 5MP, camera foto principală dispune de lentile cu deschidere F/1.7 şi F/2.2, sistem de focalizare cu detecţie de fază şi blitz LED. Aceasta permite obţinerea de poze în modul clasic, folosind senzorul de 12 MP, sau cu ajutorul senzorului de „profunzime” pentru aplicarea de efecte bokeh.

De interes mai sunt şi conectorul pentru căşti de tip jack 3.5 mm, respectiv microfonul cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal. Încărcarea acumulatorului se face prin conexiune USB-C, telefonul suportând tehnologia Quick Charge.

În loc de butoane capacitive, interfaţa Android 8.0 este controlată folosind taste virtuale, spaţiul de sub ecran fiind rezervat senzorului biometric de formă ovală, folosit exclusiv la deblocarea ecranului.

Motorola Moto  G6 Plus – specificaţii:

  • Ecran: 5.9″, 1080 x 2160 pixeli, IPS
  • Sistem de operare:  Android 8.0 Oreo
  • Chipset:  Qualcomm Snapdragon 630
  • Procesor:  8x Cortex-A53 64 bit, până la 2.2 GHz
  • GPU:  Adreno 508
  • RAM:  4GB / 6 GB
  • Memorie: 64 GB / 128 GB
  • Card: MicroSD (max. 256GB)
  • Conectivitate: 4G LTE, Wi-Fi N dual-band, Bluetooth 4.2
  • Cameră foto: 12MP + 5MP cu autofocus (PDAF), lentile f/1.7 / f/2.2, blitz LED dual-tone, înregistrare 1080p
  • Cameră frontală: 8 MP, cu lentile f/2.2 şi blitz LED
  • USB: USB-C reversibil (suportă USB On-The-Go)
  • Acumulator: 3200 mAh
  • Dimensiuni: 160 x 75.5 x 8 mm
  • Greutate: 167 grame
  • Alte dotări: dual-SIM, receptor A-GPS şi GLONASS, modul radio FM, funcţie Wi-Fi Hotspot, cititor de amprente
  • Versiuni de culoare: Gold, Deep Indigo, Nimbus

Accesul la cele două sloturi pentru cartelă SIM şi card micro SD se face prin extragerea sim tray-ului poziţionat la partea superioară, pe rama carcasei.

 

Părţi pozitive

Finisaje de bună calitate
Ecranul IPS cu rezoluţie Full HD+
Camera foto
Android 8.0
Autonomie rezonabilă a bateriei

Părţi negative

Nu este compatibil cu accesoriile Moto Mods

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult