Moto Z Play şi ataşamentul Hasselblad True Zoom au fost prezentate la IFA 2016

01.09.2016
Moto Z Play şi ataşamentul Hasselblad True Zoom au fost prezentate la IFA 2016
După cum era de aşteptat, Lenovo a dezvăluit la IFA 2016 un nou model de smartphone din gama Moto Z numit Play şi un nou accesoriu modular care înlocuieşte camera foto a telefonului, realizat în parteneriat cu Hasselblad care poartă numele de True Zoom. Acestea au scăpat pe internet săptămânile trecute, însă abia acum primim detaliile oficiale din partea companiei. Se pare însă că nu sunt mari diferenţe faţă de informaţiile deja disponibile.
 
Moto Z Play păstrează proporţiile modelelor precedente, pentru a putea fi compatibil cu accesoriile MotoMods lansate deja, însă vine cu specificaţii tehnice de medie, într-o carcasă premium. Este vorba despre un display de 5,5″ AMOLED cu rezoluţie Full HD, chipset Snapdragon 625 de la Qualcomm cu procesor octa-core, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare cu posibilitatea de a adăuga carduri microSD, cameră foto cu senzor de 16 megapixeli cu focalizare prin detecţie de faţă şi asistată de un fascicul laser, cât şi un acumulator generos de 3.510 mAh. Senzorul de amprentă nu lipeşte şi nici conectorul magnetic de pe spate, care este folosit pentru MotoMods iar Moto Z Play este singurul smartphone din această serie care beneficiază de un jack de 3,5 mm pentru căşti.
 
 
Camera externă de la Hasselblad a fost de asemenea dezvăluită, confirmând o parte din zvonuri şi completând lipsurile de informaţii din acestea. True Zoom beneficiază de un senzor de 12 megapixeli, separat de cel al telefonului, care foloseşte un obiectiv cu distanţă focală de 25-250 mm (zoom 10x). Aparatul extern se alimentează exclusiv de la telefon şi beneficiază de un mâner pentru utilizarea confortabilă a telefonului în modul cameră şi de un declanşator în două trepte, cu control pentru zoom. Hasselblad True Zoom are şi un blitz Xenon dedicat.
 

 

 
Noul Moto Z Play va intra în oferta magazinelor de specialitate la 450 de dolari americani şi la 400 de dolari de la operatori, în timp ce camera True Zoom va costa 300 dolari de la Motorola şi 250 de dolari de la oeratori. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult