Moto Z2 Force a fost anunţat oficial alături de un accesoriu pentru filmări la 360 de grade

26.07.2017
Moto Z2 Force a fost anunţat oficial alături de un accesoriu pentru filmări la 360 de grade

După mai multe săptămâni de leak-uri şi informaţii neoficiale, Lenovo a anunţat noul său smartphone flagship. Moto Z2 Force pare să fie singurul model al seriei „Z2” din gama high-end, aceasta fiind momentan completată de Moto Z2 Play, un model mid-range premium cu compatibilitate MotoMods. Alături de noul telefon, Lenovo a lansat şi un nou accesoriu modular care facilitează înregistrarea de clipuri video la 360 de grade.

În termeni de caracteristici hardware, Moto Z2 Force nu surprinde pe nimeni. Lista neoficială de specificaţii tehnice circula deja de câteva luni pe internet, fără prea multe diferenţe faţă de cea confirmată de Lenovo astăzi. Vorbim despre un smartphone cu display de 5,5” cu panou POLED (Plastic OLED, un model de display flexibil, rezistent la şocuri) cu rezoluţie QHD, protecţie ShatterShield în locul sticlei Gorilla, chipset Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare intern şi un sistem dual-camera cu senzori foto de 12 megapixeli.

În termeni de design, noul model păstrează forma primei generaţii Moto Z, cu o cameră încadrată într-un cerc ieşit în relief, însă vine cu un corp mai subţire. Moto Z2 Force măsoară doar 6,1 mm în grosime şi cântăreşte doar 143 de grame. Având în vedere acest aspect, acumulatorul de 2.730 mAh nu este deloc surprinzător. Desigur, capacitatea acestuia poate fi extinsă folosind MotoMods cu acumulator extra, care sunt deja disponibile pe piaţă şi compatibile cu noul model.

Că tot veni vorba despre MotoMods, compania a vorbit în mod oficial despre 360 Camera Moto Mod, un accesoriu despre care ştiam deja că există, însă pe care Lenovo l-a prezentat pentru prima oară în cadrul lansării Moto Z2 Force. Acesta este capabil să filmele la 360 de grade în rezoluţie 4K, cu sunet 3D. Alături de acest accesoriu, Lenovo oferă şi software avansat de editare, pentru a putea înregistra, edita şi publica materialul direct de pe telefon.

Preţul pentru Moto Z2 Force este de aproximativ 800 de dolari în Statele Unite ale Americii, în timp ce accesoriul 360 Camera costă separat 300 de dolari. Preţurile pentru Europa nu au fost confirmate încă, însă cu siguranţă vor fi echivalente cu cele din SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult