MOTORAZRmaxxV6 Ferrari

27.09.2007
MOTORAZRmaxxV6 Ferrari
Multimedia la purtător

În afara player-ului MP3, tastele de volum pot servi la schimbarea profilurilor sau afişarea listei de apeluri pierdute, dacă este cazul. O potenţială problemă pentru utilizator este faptul că butoanele nu au ataşate simboluri care să sugereze funcţia realizată. Utilizatorul standard, care nu se oboseşte să citească manualul, va trebui să experimenteze pentru a afla ce fucţii au butoanele în cauză. Alţi utilizatori, mai puţini curioşi, s-ar putea să nici nu afle vreo dată că anumite funcţii le-ar fi putut realiza mult mai uşor cu ajutorul acestor butoane.

Pe lângă sonerii şi vibraţii, apelurile sunt evidenţiate şi prin "semnale luminoase". Sigla Motorola şi laturile clapetei se vor albăstri şi vor clipi în timp ce eşti apelat. MOTORAZRmaxxV6 Ferrari suportă carduri de memorie microSD şi beneficiază de tehnologia hot-swap. Însă, pentru a schimba cardul, trebuie ridicată plăcuţa din spate, deorece slotul este plasat chiar lângă baterie.

Meniul telefonului nu este cel mai ergonomic pe care l-am întâlnit. În afară de organizarea defectuoasă a opţiunilor, am remarcat faptul că unele aplicaţii apar de mai multe ori. Este cazul aplicaţiilor dedicate camerei foto: Camera şi Video Camera. Acestea se regăsesc atât în cadrul meniului, cât şi în categoria multimedia. Legat de meniu trebuie spus că acesta poata fi sub formă de pictograme sau de liste.

MOTORAZRmaxxV6 Ferrari

Multimedia

MOTORAZRmaxxV6 Ferrari stă bine la acest capitol, putând rula, ca orice telefon modern, muzică, filme şi imagini. Responsabilă de aceasta este aplicaţia Media Finder. Redarea melodiilor se poate face aleatoriu şi/sau cu repetare. Nu există, din păcate, un egalizator grafic, este posibilă doar creşterea bassului. Pot fi redate formatele MP3, AAC şi AAC+. Filmele la 30 FPS arată foarte bine pe ecranul terminalului.

În ceea ce piveşte camera foto, RmaxxV6 Ferrari, fiind un telefon 3G, dispune de două astfel de camere: una de 2 MP şi alta VGA, destinată convorbirilor video. Interesant este că cea de 2 MP poate fi folosită şi cu clapeta închisă. Calitatea fotografiilor este medie, având de suferit în condiţii de iluminare slabă.

Internet, baterie

Internet

Cei care au abonament de date se vor putea bucura de cel mai bun browser pentru telefoane mobile, Opera 8. Acesta oferă suport pentru cookie-uri, scalare dinamică şi Javascript. Se pot şterge cookie-urile şi cache-ul şi se poate opta pentru încărcarea sau nu a imaginilor şi sunetelor.

Cele două zile de convieţuire cu MOTORAZRmaxxV6 Ferrari nu au fost suficiente pentru a putea face o estimare a duratei reale de viaţă a bateriei. Pot însă să spun însă, că după două zile de testare şi folosire, bateria nu a scăzut sub 25%.

Fără a fi un fan al seriei RAZR, am convieţuit destul de bine cu MOTORAZRmaxxV6 Ferrari, neresimţind dezavantaje importante, comparativ cu al meu Sony Ericsson K750i. Poate doar desingul nu este tocmai pe gustul meu. Însă la capitolul funcţionalitate, terminalul celor de la Motorola primeşte notă de premiant din partea mea.

MOTORAZRmaxxV6 Ferrari

Plusuri:

[ + ] 3G
[ + ] 2 camere foto
[ + ] slot microSD
[ + ] atenţionări vizuale
[ + ] player MP3 pe clapetă
[ + ] Opera 8

Minusuri:

[ – ] meniu mai puţin ergonomic
[ – ] lipsă Wi-Fi
[ – ] trebuie să desfaci carcasa pentru a umbla la card

Construcţie – desing

RAZR este una dintre cele mai cunoscute şi mai populare serii din istoria telefoanelor mobile. Atât de populară încâ cei de la Motorola au uitat să mai producă prea multe alte telefoane, concentrându-se în special pe cele din seria RAZR. Strategia aceasta nu va mai dura mult însă, după cum am anunţat şi pe go4it.ro, compania din Illinois va scoate pe viitor un număr mai mare de telefoane, fără a-şi mai concentra majoritatea resurselor într-un singur sens.

Revenind la MOTORAZRmaxxV6 Ferrari, aşa cum reiese şi din denumire, acesta este dedicat fanilor Ferrari în special, însă aplicarea brandului italian nu are neapărat rolul de a atrage doar acel segment de potenţiali clienţi. Spre deosebire de modelul standard, MOTORAZRmaxxV6, acesta include 4 elemente care îl diferenţiază: emblema Ferrari pe ecranul exterior, "torsul" unui motor Ferrari F1 cu 8 cilindri la fiecare pornire sau oprire a telefonului, o imagine cu motorul unui Ferrari F430 pe ecranul exterior şi sigla Ferrari pe o maşină Ferrari gri, ca fundal pe ecranul interior.

Desing

Toate elementele de construcţie ael terminalului sunt tipice seriei RAZR: ecran exterior, clapetă, tastatură, caracsă etc. Deosebiri minore se regăsesc la nivelul dimensiunilor, MOTORAZRmaxxV6 Ferrari având 104.5 х 53 х 15.5 mm şi 108 grame.

MOTORAZRmaxxV6 Ferrari

Clapetă

Modelul ce poartă numele scuderiei de la Maranello are, ca şi suratele sale, clapetă. Pe aceasta se regăsec 4 taste şi un ecran LCD de 1,3 inch. 3 dintre taste sunt plasate pe latura stângă, în timp ce a patra se regăseşte în dreapta. Funcţionalitatea acestora diferă în funcţie de context. În mod normal, butonul din stângă jos activează player-ul MP3 extern, iar cele două de deasupra controlează volumul.

Odată deschis player-ul MP3, apar sub ecranul LCD cele trei taste touch-sensitive: înapoi, play şi înainte. Acestea pot fi folosite foarte uşor pentru controlarea procesului de redare a melodiilor, răspunzând la apărsarea uşoară a degetului. Acest player, chiar dacă este afişat pe ecranul extern, oferă totuşi opţiuni elemntare de redare a melodiilor precum rularea doar a unui anumit album/artist sau schimbarea listei de melodii. Accesarea şi închiderea acestui meniu se face prin tasta din stânga jos, iar navigare în pe verticală revine celor două taste de volum.