Motorola a prezentat noua familie de telefoane Edge 50. Aspect și specificații pentru Edge 50 Ultra și Edge 50 Fusion

17.04.2024
Motorola a prezentat noua familie de telefoane Edge 50. Aspect și specificații pentru Edge 50 Ultra și Edge 50 Fusion
Foto: Motorola

Pe lângă noul model Edge 50 Pro, Motorola a dezvăluit încă două smartphone-uri noi: Edge 50 Fusion, un telefon din gama mai accesibilă, precum și Edge 50 Ultra, flagship-ul companiei pentru 2024.

Motorola Edge 50 Ultra

Noul model Edge 50 Ultra se doreste a fi exemplul faptului că Motorola pune foarte mult accent și pe design.

Cu aspectul său rotunjit, ergonomic, acoperit cu materiale premium, precum lemn veritabil sau piele vegană, alături de disponibilitatea în culoarea Pantone a anului, Peach Fuzz, acest dispozitiv se dorește a fi mai mult decât un simplu smartphone, ci o veritabilă operă de artă. Are o ramă subțire din aluminiu, Corning Gorilla Glass Victus și protecție IP68 la scufundarea în apă.

Cu Motorola Edge 50 Ultra, compania promite cel mai impresionant sistem de camere foto de până acum. Acesta dispune de o cameră principală de 50 MP, o camera telephoto de 64 MP cu zoom optic 3x și Super Zoom 100x pentru ca utilizatorii să se poată apropia și mai mult de un subiect, o cameră ultrawide macro de 50 MP și o cameră de selfie de 50 MP cu autofocalizare. Camera principală combină, de asemenea, pixelii într-o dimensiune mai mare de 2,4µm, pentru a absorbi cu 20% mai multă lumină pentru o performanță excelentă pe timp de noapte.

Sistemul avansat al camerei foto de pe Edge 50 Ultra utilizează AI pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor, cât și a înregistrărilor video. Noul Photo Enhancement Engine încearcă să facă fiecare fotografie să fie perfectă, fără efort. Nu este nevoie de expertiză pentru că acesta folosește AI pentru a aplica simultan setările din multiple moduri de fotografiere într-unul singur. Acesta folosește inteligența artificială pentru a ajusta imaginea și a optimiza detaliile, claritatea, luminile, umbrele, culorile și efectul bokeh.

Motorola Edge 50 Ultra
Foto: Motorola / GSMArena

Atunci când utilizatorii își doresc să surprindă toate aspectele vieții în mișcare, o suită de noi funcționalități face totul mai ușor ca niciodată. Printre aceste caracteristici se numără:

  • Stabilizarea adaptivă: Folosește inteligența artificială pentru a determina viteza de mișcare în timpul filmării și ajustează în mod dinamic nivelul de stabilizare, pentru a obține cele mai bune rezultate.
  • Urmărirea subiectului la autofocalizare: Oferă posibilitatea de a capta videoclipuri clare, utilizând AI pentru a menține subiectul în focus chiar și atunci când acesta se mișcă în cadru.
  • Action Shot: Mărește și ajustează în mod automat viteza de declanșare în funcție de diferitele condiții de iluminare. Folosind inteligența artificială, camera îmbunătățește nivelul de detaliu atunci când condițiile de iluminare sunt slabe, iar zgomotul este ridicat.
  • Expunere lungă: Utilizatorii pot obține raze de lumină artistice sau unde fluide propagate în cascadă. Expunerea lungă le permite să capteze mișcări creative cu o singură atingere, fără a fi nevoie de echipament profesional.

În plus, cu Motorola Edge 50 Ultra, utilizatorii au opțiuni suplimentare pentru crearea de imagini de fundal personalizate pentru dispozitivul lor, grație AI-ului. Cu funcția Style Sync, aceștia își pot extinde stilul personal, în așa fel încât acesta să fie reflectat inclusiv de dispozitivul lor, prin captarea și încărcarea unei fotografii cu modelul ținutei lor pentru a genera mai multe imagini unice.

Acest nou flagship dispune și de un ecran mare Super HD (1220p) pOLED de 6,67″, ce redă culori vibrante și oferă o rezoluție cu 13% mai mare decât cel al generației anterioare, astfel încât utilizatorii se vor bucura de imagini mai clare și cu mai puține distorsiuni. Pentru a completa experiența de divertisment, Edge 50 Ultra integrează suport pentru Dolby Atmos, iar utilizatorii se pot bucura de o mai mare claritate a sunetului atunci ascultă conținutul lor favorit, indiferent dacă îl redau prin difuzoarele stereo mari ale dispozitivului sau prin căști. Edge 50 Ultra dispune, de asemenea, de suport pentru Dolby Head Tracking, care este activat atunci când telefonul este asociat cu noile căști moto buds+. Prin recalibrarea sunetului pe măsură ce utilizatorii își deplasează capul, Dolby Head Tracking le oferă o experiență mai naturală și mai realistă.

Motorola Edge 50 Ultra
Foto: Motorola / GSMArena

Motorola Edge 50 Ultra este echipat cu un procesor Snapdragon 8s Gen 3, care alimentează toate caracteristicile cheie ale telefonului. Astfel, utilizatorii pot experimenta viteza și performanța premium în toate zonele, de la procesarea imaginilor, la jocuri, navigare web, audio și multe altele. Cu 16GB de RAM cu RAM Boost și 1 TB spațiu de stocare, clienții se bucură de multitasking fără efort și de spațiu extins pentru toate fotografiile, filmele, aplicațiile și jocurile.

Noul Motorola Edge 50 Ultra utilizează tehnologia UWB (Ultra Wideband), transformând modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitivele din apropierea lor. UWB este un protocol radio rapid, cu putere redusă și securitate sporită, utilizat pentru a determina locația cu o precizie de până la 10-30 cm. De exemplu, utilizatorii pot intra în diferite încăperi ale casei lor fără a fi nevoie să își reconecteze din nou dispozitivele sau setările personalizate. Cu ajutorul UWB, consumatorii vor putea să-și găsească familia și prietenii în zonele aglomerate cu o precizie de un centimetru sau chiar să se apropie de vehiculul lor și să îl deblocheze automat.

Pentru a alimenta toate aceste experiențe, Edge 50 Ultra integrează o baterie compactă de 4500 mAh, cu încărcare TurboPower la 125 W – pentru a furniza energie pentru o zi în doar patru minute de încărcare. În plus, este compatibil cu încărcare wireless de 50W, astfel încât utilizatorii își pot reîncărca rapid dispozitivul fără a mai fi incomodați de cabluri și fire. Aceștia pot chiar să își împartă energia cu alte dispozitive cu ajutorul distribuirii wireless a energiei.

Motorola Edge 50 Fusion

Motorola Edge 50 Fusion are rolul de a oferi funcții premium unei game mai largi de utilizatori, indiferent dacă este vorba despre un student care se îndreaptă către un curs sau despre un profesionist aflat mereu în mișcare. Utilizatorii pot alege dintre opțiunile cu piele vegană Hot Pink sau Marshmallow Blue, pentru o doză de unicitate, sau pot opta pentru culoarea elegantă Forest Blue. Cu protecție IP68 la scufundarea sub apă și Corning Gorilla Glass 5, acest smartphone este rezistent la praf, apă și stropire accidentală.

Cu o cameră principală Ultra Pixel de 50 MP cu senzorul LYT-700C de la LYTIA, acest dispozitiv asigură captarea de mare viteză cu zgomot minim în medii cu iluminare scăzută. Stabilizarea optică a imaginii (OIS) previne realizarea de imagini sau videoclipuri neclare, chiar și în condiții dificile de iluminare. Iar tehnologia avansată de focalizare și combinare a pixelilor îmbunătățește fotografia de noapte cu o performanță mai rapidă și mai precisă, cu de 32 de ori mai mulți pixeli focalizați. Utilizatorii își pot extinde perspectivele datorită camerei ultrawide de 13 MP și se pot apropia de subiecți atât cât își doresc, cu funcția Macro Vision integrată pentru prim-planuri foarte strânse. Pentru selfie-uri care ies în evidență, aceștia pot utiliza camera frontală de 32 MP cu tehnologie Quad Pixel, pentru o sensibilitate îmbunătățită în lumină scăzută.

Motorola Edge 50 Fusion
Foto: Motorola / GSMArena

Smartphone-ul Edge 50 Fusion are un display pOLED Full HD+ de 6,7 inci, care dă viață divertismentului, oferind o experiență cinematică. Motorola Edge 50 Fusion îndeplinește standardele cinematografice referitoare la gama de culori, luminozitate, acuratețea culorilor și nivelul de contrast, astfel încât totul arată exact așa cum ar trebui. Acesta redă adâncime de culoare pe 10 biți și are suport pentru peste un miliard de nuanțe, culori vibrante și contrast dus la nivelul următor. În plus, rata de refresh de 144 Hz asigură deplasări fără întreruperi ale protagoniștilor și tranziții line.

Completând perfect calitatea afișajului, sistemul audio al dispozitivului oferă sunet certificat Hi-Res. Telefonul dispune de difuzoare stereo și oferă suport pentru Dolby Atmos pentru o experiență de audiție imersivă, care dezvăluie o mai mare profunzime, claritate și detalii cuprinse în conținutul preferat al utilizatorilor, indiferent dacă aceștia se bucură de el folosind căști cu fir sau wireless.

Motorola Edge 50 Fusion
Foto: Motorola / GSMArena

Prețuri și disponibilitate

Motorola Edge 50 Fusion va fi disponibil din luna mai, iar varianta cu 12GB RAM și 512GB de stocare va avea un preț recomandat de 1799 lei.

Modelul Edge 50 Ultra, varianta cu 16GB RAM și 1TB de stocare, va fi disponibil de la începutul lunii iunie, la un preț recomandat de 3999 lei.

În fine, Motorola Edge 50 Pro este disponibil chiar acum la partenerii Motorola din România, varianta cu 12GB de memorie RAM și stocare de 512GB având un preț recomandat de 2999 lei.

Motorola Edge 50 Fusion
Foto: Motorola / GSMArena

Sursa: Motorola

Urmărește Go4IT.ro pe Google News