Motorola anunță Edge 30 Ultra cu 200 megapixeli și variantele mid-range Fusion și Neo

08.09.2022
Motorola anunță Edge 30 Ultra cu 200 megapixeli și variantele mid-range Fusion și Neo

Motorola a anunțat astăzi oficial noile modele pentru cea de-a doua jumătate a anului din gama Edge 30. Brandul american dorește să integreze în seria sa de dispozitive premium modele pentru toate buzunarele, de la cel mai scump și mai performant, Edge 30 Ultra, primul telefon cu o cameră de 200 megapixeli, la modele din gama medie superioară, precum Edge 30 Fusion și până la Edge 30 Neo, un mid-range cu design atrăgător.

Edge 30 Ultra: flagship cu prima cameră de 200 megapixeli

Începem cu Motorola Edge 30 Ultra, noul flagship al companiei, care beneficiază de o configurație hardware de top, comparabilă cu cea a altor flagship-uri care au fost deja lansate sau care se vor lansa în următoarele luni. Avem de a face cu o construcție premium, din aluminiu și sticlă, spatele având în mod special o textură mată satinată, foarte plăcută la atingere.

Motorola Edge 30 Ultra front

Telefonul folosește o configurație cu Snapdragon 8+ Gen 1 și 12 GB memorie RAM, cu 256 GB stocare internă. Astfel, nu vor exista probleme pe partea de performanță. Ecranul OLED de 6,67” la 144 Hz este unul dintre cele mai rapide din industrie, iar încărcarea bateriei de 4.610 mAh se face la 125W pe cablu, cu încărcătorul din pachet. Există și încărcare wireless la 50W și sunet stereo compatibil cu Dolby Atmos. Aceste caracteristici ar fi de ajuns pentru a-l încadra în zona flagship, dar camera îl duce și mai departe.

Acesta este primul telefon disponibil comercial cu o cameră principală de 200 megapixeli. Această cameră este și stabilizată optic, iar prin binning, pixelii imaginilor au 2,56nm, pentru performanță ridicată în lumină slabă. Alături de acest senzor de rezoluție mare, Edge 30 Ultra beneficiază și de o cameră ultrawide de 50 megapixeli, cu focalizare automată pentru funcție macro, o cameră cu zoom 2x f/1.6 de 12 megapixeli, cât și o cameră frontală de 60 megapixeli.

Motorola Edge 30 Ultra camera

Cel mai impresionant lucru la Edge 30 Ultra este însă prețul. În timp ce concurența sare de 1.000 de euro, acest model va debuta la doar 899 euro în oferta magazinelor de specialitate.

Motorola Edge 30 Fusion: mid-range cu hardware performant

În zona mid-range superioară, Motorola anunță Edge 30 Fusion, un model care dacă era anunțat sau lansat anul trecut, putea trece fără probleme drept flagship. Vorbim despre un model cu un ecran pOLED puțin mai mic, de 6,55”, dar tot cu rezoluție FullHD+ la 144 Hz. Configurația hardware este realizată în jurul unui procesor Snapdragon 888+ cu 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Acest model este realizat special pentru a fi mai subțire, dar păstrează o baterie mare, de 4.400 mAh cu încărcare rapidă la 68W.

La capitolul camere, avem însă rezoluții mai mici pe tot planul, față de Ultra. 50 megapixeli cu stabilizare pe camera principală, 13 megapixeli ultrawide, o cameră macro și o cameră selfie de 32 megapixeli. Și acestmodel este construit integral din sticlă, însă varianta albastră beneficiază de un capac realizat din piele vegană.

Acest model pornește de la 599 euro.

Motorola Edge 30 Neo: mid-range colorat cu încărcare wireless

În cele din urmă, avem modelul cel mai ieftin, Edge 30 Neo, un dispozitiv mid-range, realizat în jurul unui parteneriat cu Pantone. Astfel, acesta beneficiază de carcasă în patru culori Pantone, inclusiv Very Peri, culoarea anului 2022, acel mov pe care îl întâlnim peste tot.

Configurația hardware a acestui model include chipset-ul Snapdragon 695 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare.  Acesta vine și cu un design mai compact, cu ecran pOLED de 6,28” la 120 Hz și cu o baterie mai mică, de 4.020 mAh, dar cu încărcare tot la 68W și încărcare wireless, ceva rar pentru un telefon mid-range.

Camerele foto de pe spate sunt doar două la număr, cu un senzor principal de 64 megapixeli cu stabilizare pe cea principală și o cameră wide cu funcții de macro și adâncime pe cea secundară. Interesant cum Motorola alege să adauge mai multe funcții într-o singură cameră decât să aglomereze cu mai multe camere.

Acest model vine însă la un preț foarte atrăgător pentru funcțiile oferite: 369 euro.

Toate telefoanele sunt livrate cu Android 12 cu interfața MyUX de la Motorola, una foarte puțin personalizată față de cea Google originală. Toate beneficiază și de Ready For, interfața desktop pentru Android de la Motorola și de opțiuni avansate de personalizare. Motorola promite 2 ani de actualizări de OS și 3 ani de securitate pentru modelele de medie Edge 30 Neo și Fusion, și trei ani de actualizări de sistem și 4 ani de securitate pentru Ultra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult