Motorola anunţă g6 şi e5, noile sale serii de smartphone-uri mid-range ieftine

Motorola anunţă g6 şi e5, noile sale serii de smartphone-uri mid-range ieftine

Motorola a anunţat nu mai puţin de şase noi smartphone-uri din gama mid-range şi mid-range premium cu noile serii g6 şi e5. Fiecare dintre acestea integrează trei modele, care sunt orientate către diverse tipuri de utilizatori, însă toate sunt realizate pentru bugete limitate. Cu un Android foarte puţin personalizat şi cu hardware atractiv pentru preţul cerut, noile g6 şi e5 ar putea reprezenta o concurenţă interesantă pentru dispozitivele „Lite” ale altor companii.

Seria Moto g6 este cea care se adresează segmentului mid-range superior. Pe cel mai ridicat nivel avem Moto g6 plus, un smartphone cu ecran Full HD+ de 5,9” (2.160 x 1.080 pixeli), cu chipset Snapdragon 630, 4 sau 6 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă. Acesta vine cu un acumulator de 3.200 mAh, sistem dual-camera de 12 megapixeli cu lentile f/1.7 pe spate, senzor de amprentă şi recunoaştere facială software.

Un pas mai jos avem modelul Moto g6 standard, care vine tot cu un ecran „Max View” de 5,7” cu rezoluţie Full HD+, diferenţele majore fiind însă la capitolul configuraţie internă. Acesta este bazat pe chipset-ul Snapdragon 450 de la Qualcomm, şi va fi livrat în variante cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare sau 4 GB RAM şi 64 GB stocare. Acumulatorul de 3.000 mAh va oferi o autonomie decentă, având în vedere configuraţia, iar sistemul de camere este identic cu cel de pe „plus”.

În cele din urmă, Moto g6 play este modelul inferior al gamei, însă acesta este orientat către autonomie ridicată. Cu un ecran de 5,7” cu rezoluţie HD+ (1.440 x 720 pixeli) şi chipst Snapdragon 430, acumulatorul de 4.000 mAh ar trebui să ţină telefonul pornit mai multe zile la o singură încărcare. Acesta va fi disponibil în configuraţii cu 2 GB RAM şi 16 GB stocare sau 3 GB RAM şi 32 GB stocare, în timp ce camera foto este de tip „single”, cu senzor de 13 megapixeli. Şi acesta beneficiază de senzor de amprentă, însă nu şi de WiFi la standard AC, MU-MIMO, Bluetooth 5  şi NFC, caracteristici disponibile pe celelalte modele.

Toate cele trei dispozitive Moto g6 beneficiază de jack-uri audio pentru căşti, însă doar g6 şi g6 plus au port USB Type-C. Moto g6 play poate fi încărcat folosind vechiul sdandard micro USB. Preţurile sunt de 250 euro pentru Moto g6, 300 euro pentru g6 plus şi 200 euro pentru g6 play.

În gama mid-range „normală”, seria e5 va oferi funcţionalitate de bază şi acumulatori puternici având în vedere dimensiunile dispozitivelor. Moto e5 plus este modelul de top al seriei şi vine echipat cu un ecran de 6” cu rezoluţie HD+. Configuraţia cu Snapdragon 425, 3 GB RAM şi 32 GB stocare este interesantă, mai ales când luăm în calcul acumulatorul de 5.000 mAh. La capitolul foto, e5 plus beneficiază de o cameră principală de 12 megapixeli f/2.0 cu focalizare laser şi o cameră frontală de 8 megapixeli.

e5 în varianta standard păstrează chipst-ul modelului „plus”, însă beneficiază de numai 2 GB RAM şi 16 GB stocare, cu un acumulator de 4.000 mAh. Display-ul este de asemenea mai mic, la 5,7”, însă păstrează rezoluţia. Camera foto principală pierde focalizarea laser, însă în rest este le fel de performant, fiind echipat cu Bluetooth 5.0m, Wi-Fi şi NFC.

Modelul de bază din gama e5, e5 play, vine cu un Chipset Snapdragon 425, cu un display HD de 5,2” (1.280 x 720 pixeli), 2 GB RAM, 16 GB stocare, acumulator de 2.8000 mAh şi o cameră principală de 8 megapixeli f/2.0. Acesta este limitat la Wi-Fi „n” şi Bluetooth 4.2 şi nu beneficiază de senzor de amprentă. Toate cele trei dispozitive Moto e5 vin cu jack audio şi mufă microUSB.

Preţurile pentru aceste modele sunt de 170 euro pentru Moto e5, 200 euro pentru Moto e5 plus, în timp ce e5 play nu are încă un preţ oficial. Probabil că acesta va fi undeva în jurul a 150 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult