Motorola anunță Moto G 5G și Moto G9 Power, modele mid-range cu și fără 5G

05.11.2020
Motorola anunță Moto G 5G și Moto G9 Power, modele mid-range cu și fără 5G

Motorola continuă seria lansărilor de telefoane 5G de buget cu o versiune nouă a unui model anunțat în această vară. Moto G 5G promite să ofere o performanță de medie, o cameră potrivită pentru acest segment de preț și o autonomie mare, alături de conectivitatea de nouă generație. Design-ul este familiar pentru cei care au urmărit telefoanele companiei, însă ecranul este puțin diferit, adoptând un design nou. Alături de Moto G 5G apare și Moto G9 Power, un model 4G de buget.

Moto G 5G: un model 5G de buget

Moto G 5G beneficiază de un ecran Full HD+ de 6,7” din gama „MaxVision”, adică cu un raport de aspect înalt (20:9) și care acoperă aproape întreaga parte frontală a dispozitivului. Acesta este perforat central, ceva nou pentru motorola, acolo fiind plasată o cameră frontală de 16 megapixeli. Ecranul este compatibil cu standardul de afișare HDR10, la fel ca alte telefoane mult mai scumpe de pe piață.

La interior, acest model folosește un chipset nou de la Qualcomm, Snapdragon 750G, alături de 4 sau 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare internă. Acest model beneficiază și de un slot microSD, o baterie de 5.000 mAh și încărcare rapidă la 20W. Un aspect interesant este prezența unui buton pentru Google Assistant, acest model fiind echipat cu un software Android 10 nepersonalizat și fără aplicații dublate. Singurele aplicații non-standard sunt MyUX, Moto Actions și aplicația de cameră, care este aceeași pe care o găsim și pe Motorola RAZR 5G.

Camera foto beneficiază de trei senzori, unul principal de 48 megapixeli, unul cu obiectiv ultra-wide de 8 megapixeli și un senzor de 2 megapixeli pentru fotografie macro. Moto G 5G pornește de la u preț de 299 euro pentru varianta 4+64 GB stocare internă, iar 329 euro pentru varianta 6+128 GB. Acest model este disponibil de astăzi, 5 noiembrie.

Moto G9 Power: autonomie de 60 de ore

Motorola a prezentat și G9 Power, un smartphone mid-range cu ecran de 6,8”. Acesta este un model de buget, deci păstrează design-ul cu perforarea pentru cameră pe partea din stânga și nu vine cu compatibilitate HDR. La fel ca și modelul G 5G, și G9 Power beneficiază de night mode pe camera frontală, iar camera de pe spate vine cu un senzor principal de 64 megapixeli, alături de un senzor de adâncime și o cameră macro.

Autonomia este punctul forte al acestui model, cu 6.000 mAh capacitate (până la 60 de ore de autonomie, promite Motorola) și capabilitatea de a oferi încărcare pentru alte dispozitive prin port-ul USB-C. Configurația este completată de 4 GB memorie RAM și 128 GB stocare. Chipset-ul ales pentru acest model este Snapdragon 662, cu modem 4G. Și acest model vine cu buton pentru Google Assistant.

Prețul pentru Motorola G9 Power este de 199 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult