Motorola are planuri pentru un smartphone de 50 dolari şi telefoane cu procesor upgradabil

Motorola are planuri pentru un smartphone de 50 dolari şi telefoane cu procesor upgradabil

CEO-ul Motorola Dennis Woodside a dezvăluit o parte din planurile de viitor pentru compania pe care o conduce. Acestea includ o versiune mai ieftină a telefonului Moto G cu preţ de 179 dolari, dar şi continuarea lucrului la Project Ara – platformă smartphone modulară care permite utilizatorilor să înlocuiască anumite componente, spre exemplu camera foto sau procesorul instalat cu soluţii mai performante.

CEO-ul Motorola Dennis Woodside

Cu preţ prea mare pentru puterea de cumpărare disponibilă în pieţele emergente, actualul Moto G va fi oferit şi într-o variantă mai ieftină, proiectată pentru un preţ de vânzare nu mai mare de 50 dolari. Luând exemplul modelului Galaxy Pocket oferit de Samsung pentru pieţele emergente din Africa şi India la preţul de 75 dolari, Motorola ar putea lansa tot un smartphone de mici dimensiuni, dar îmbunătăţit la aspecte cheie cum este dimensiunea ecranului şi performanţa procesorului instalat. Spre deosebire de Galaxy Pocket, noul smartphone Motorola nu trebuie neapărat să aducă profit, ba chiar poate fi oferit la un preţ similar sau mai mic decât cel de producţie. Costurile ar urma să fie suportate de către Google, spre exemplu din profitul indirect obţinut de pe urma milioanelor de noi utilizatori cărora le sunt servite reclame pe telefonul cu Android.

Telefoane modulare cu Porject Ara

În domeniul high-end, viitoarele terminale din seria Moto X ar putea primi şi alte opţiuni pentru personalizare decât banalele capace detaşabile oferite în diferite culori. Cu Project Ara, în curând vor fi posibile şi modificări la nivel de hardware, cum ar fi înlocuirea ecranului, extinderea memoriei RAM, înlocuirea camerei foto şi adăugarea de noi opţiuni pentru conectivitate.

Rămâne de văzut cum vor afecta toate acestea aspectul şi grosimea telefonului, adaptat pentru  un design modular care împarte carcasa în segmente individuale, ce pot fi demontate după bunul plac de utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult