Motorola Hint QA30, un slider cu tastatură QWERTY

26.11.2008
Motorola Hint QA30, un slider cu tastatură QWERTY

Motorola a anunţat un nou telefon, dovadă a faptului că nici falimentul şi nici criza financiară nu le dau americanilor bătăi atât de mari de cap. Hint QA30 este un telefon de tip slider care, deşi nu este un smartphone, are totuşi tastatură QWERTY.

Nu e un lucru obişnuit ca un telefon normal, fără sistem avansat de operare, să aibă tastatură QWERTY. De obicei, această tastatură este apanajul telefoanelor inteligente şi PDA-urilor. Însă Motorola a ales să încalce regula şi să-şi doteze telefonul, destul de banal de altfel, cu tastatură QWERTY. Asta după ce coreenii de la Samsung au început să scoată din ce în ce mai multe telefoane normale cu touchscreen. 2008 pare a fi anul în care telefoanele obişnuite primesc dotări avansate (gen tastatură QWERTY şi touchscreen), caracteristice până acum doar smartphone-urilor.

Motorola Hint QA30

În altă ordine de idei, dotările lui Motorola Hint QA30, dincolo de tastatură, nu impresionează. Ecranul are 2.5 inch şi rezoluţie de 320 x 240 pixeli. Camera foto este de doar 2 MP, iar slotul microSD suportă carduri de până la 8 GB. Restul dotărilor se rezumă la bluetooth (inclusiv profil pentru căşti) şi jack-ul de 3.5 mm pentru căşti.

Nu înţeleg un lucru. Scoţi un telefon cu tastatură QWERTY, adică bun de scris tone de mail-uri, însă, pe de altă parte, nu-l dotezi cu suport Wi-Fi sau HSDPA. De ce, chiar nu contează conexiunea la Internet?

Motorola Hint QA30

Urmărește Go4IT.ro pe Google News