Motorola lansează Moto G53, un nou model de buget pentru 2023

16.12.2022
Motorola lansează Moto G53, un nou model de buget pentru 2023

Pe lângă vârful de gamă Moto X40, Motorola a dezvăluit și o nouă opțiune pentru cumpărătorii cu buget limitat, Moto G53.

Deși vine cu trăsături moderne de design, cum ar fi ecran decupat după conturul carcasei și perforat în dreptul camerei foto, Moto G53 face câteva compromisuri în aspecte esențiale, cum ar fi rezoluția HD+. Altfel, ecranul LCD de 6.5 inch este destul de promițător, oferind atuuri precum rată de refresh la 120Hz și interfață touch la 240Hz. Un alt element de „mister” este chipsetul folosit, Motorola descriind doar o soluție din gama Snapdragon, cu CPU octa-core.

Moto G53 vine cu un design foarte plat, păstrat inclusiv pentru rama laterală, care apare ușor rotunjită doar în zona muchiilor. Există două camere pe spatele telefonului, însă detaliile acestora nu au fost precizate. Toate butoanele fizice se află pe partea dreaptă a telefonului.

Deși nu oferă conectivitate 5G, Moto G53 suportă 4G VoLTE pe ambele cartele SIM și vine cu suport Bluetooth 5. Lista dotărilor este completată cu un acumulator de 5000mAh, încărcare rapidă de 18W, ieșire pentru căști de tip jack 3.5mm. Carcasa oferită în versiuni de culoare pe negru și alb-azur primește certificare IP52, pentru protecție la praf și stropirea cu lichide.

Telefonul vine în echipări cu 4 GB și 8 GB RAM LPDDR4X, ambele dispunând de 128 GB stocare internă, expandabilă până la 1TB prin atașarea unui card microSD.

Prețurile, valabile pentru oferta magazinelor din China, sunt de 129 și 157 dolari. Moto G53 este livrat cu versiunea Android 13, în interpretare MyUI 5.0. Din păcate, Motorola nu a oferit nicio informație cu privire la disponibilitatea globală a acestui telefon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult