Motorola lansează seria Edge 20, echipată cu senzori foto de 108 megapixeli și prețuri mai mici

30.07.2021
Motorola lansează seria Edge 20, echipată cu senzori foto de 108 megapixeli și prețuri mai mici

Motorola a anunțat seria Edge 20, cea considerată de brand de top pentru anul 2021. Aceasta include trei modele, dar numai unul dintre acestea folosește hardware din zona high-end. Celelalte două sunt mai degrabă integrate în gamele mid-range, cu procesoare mai modeste. Totuși, toate adoptă linii noi de design față de generațiile anterioare și camere mai performante.

Motorola Edge 20 Pro este un „semi-flagship”

Motorola Edge 20 Pro este urmașul lui Edge+ de anul trecut, folosind din nou un modul de cameră de 108 megapixeli. Se pare că accentul pentru acest model a fost pe camera foto din nou, întrucât acest dispozitiv beneficiază acum și de o cameră foto de 8 megapixeli cu obiectiv periscopic care oferă zoom 5x. Desigur, o cameră ultrawide este prezentă pe modulul de cameră de pe spate, cu un senzor de 16 megapixeli.

Este interesant faptul că ecranul OLED de 6,7” al lui Edge 20 Pro nu este curbat la margini, asemeni modelului Edge+, ci este plat, și este acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5 rotunjită doar la extremități. Ecranul beneficiază de reozluție Full HD+ și refresh rate de 144 Hz, un upgrade semnificativ de la cei 90 Hz de anul trecut. Configurația hardware include un chipset Snapdragon 870, 12 GB memorie RAM și un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 30W.

Motorola nu promite rezistență la apă foarte avansată, însă certifiacarea IP52 poate asigura măcar că poate să scape fără probleme de stropi de apă. Telefonul vine cu Android 11 din fabrică, dar va primi doar două actualizări importante de sistem, chiar dacă concurența din piață promite acum câte trei sau chiar patru ani.

Totuși, Motorla Edge 20 Pro are un avantaj față de alte telefoane high-end din ultima perioadă: vine la un preț mai mic, de 699 euro.

Edge 20 face puține compromisuri față de modelul de top

Modelul Motorola Edge 20 „standard” folosește același ecran OLED de 6,7” cu refresh rate la 144 Hz, dar îl protejează cu Gorilla Glass 3. Diferențele apar însă la nivelul configurației hardware, unde avem de a face cu un procesor Snapdragon 778 de la Qualcomm. Acest dispozitiv este llivrat doar cu 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Sistemul de camere este similar, însă camera zoom periscopică este înlocuită cu un zoom 3x tot de 8 megapixeli.

Bateria este însă mai mică, la 4.000 mAh, dar încărcarea este la fel de rapidă, la putere de 30W. Spatele este din plastic, pe când Edge 20 Pro vine în variantă cu spate din sticlă sau cu spate din piele ecologică. Prețul este însă semnificativ mai mic, la 499 euro.

Modelul Lite folosește aceeași cameră de pe modelul de top

În cele din urmă, Motorola oferă și un telefon mai „modest” în gama Edge 20, care pornește de la un preț de numai 349 euro. Acesta folosește un ecran OLED la fel de mare, de 6,7”, dar care oferă refresh rate la 90 Hz. Acesta este echipat cu un procesor MediaTek Dimensity 720, 8 GB RAM și oferă 128 GB stocare internă.

motorola edge 20 lite

Și camera acestui dispozitiv are acea cameră de 108 megapixeli, dar nu beneficiază de un zoom. În locul acestuia avem o cameră ultrawide de 8 megapixeli și o cameră de adâncime de 2 megapixeli. Totuși, sunt șanse mari ca din punct de vedere al autonomiei, acest model să se comporte mai bine decât celelalte două modele, fiind echipat cu un acumulator de 5.000 mAh și încărcare tot la 30W. Desigur, acest model este mult mai „plasticos”, având și rama din plastic.

Telefoanele Motorola Edge 20 vor ajunge în magazinele din Europa în luna august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult