Motorola lansează un „ghid de utilizare” pentru Razr. Ecranul pliabil va fi fragil şi necesită tratament special

27.01.2020
Motorola lansează un „ghid de utilizare” pentru Razr. Ecranul pliabil va fi fragil şi necesită tratament special

Acum că Motorola Razr este aproape de a ajunge în sfârşit în mâinile utilizatorilor, producătorul american oferă câteva clipuri de prezentare în care evidenţiază funcţiile mai speciale ale noului său dispozitiv pliabil. De altfel, printre acestea apare şi un scurt ghid de „bune practici în utilizare”, care sugerează că ecranul pliabil al acestui model va fi la fel de fragil precum cel de pe alte dispozitive deja lansate. Iată ce trebuie să faci şi să nu faci cu noul tău telefon Motorola Razr de peste 1.500 euro.

Clipul „Caring for razr” (Cum ai grijă de razr) dezvăluie câteva lucruri despre modul în care acest telefon este construit. Faţă de Galaxy Fold, de exemplu, acest model are o oarecare rezistenţă la apă. Nu este vorba despre un rating IPXX, ci mai degrabă despre rezistenţa la stropi de apă. Astfel, primul sfat al celor de la Motorola este să „ştergi ecranul cu o cârpă uscată, dacă telefonul este ud”.

Chiar dacă cei care au văzut telefonul la prezentarea oficială au spus că acesta nu prezintă urme în zona în care se pliază, cei de la Motorola spun acum că design-ul pliabil poate fi cauza unor „denivelări” pe suprafaţa ecranului şi că acest lucru este perfect normal. Rămâne de văzut dacă aceste urme vor apărea pe parcurs, sau sunt prezente din fabrică, la fel ca în cazul lui Galaxy Fold.

Un alt aspect interesant este faptul că Motorola încurajează utilizatorii să nu folosească o protecţie pentru ecran. Acesta are deja un strat protector integrat în construcţia panoului. Totuşi, tot Motorola spune că nu ar trebui să atingi ecranul cu obiecte ascuţite, ceea ce sugerează că protecţia este un simplu strat de plastic, care cel mai probabil nu este foarte rezistent la zgârieturi.

În cele din urmă, Motorola Razr nu trebuie niciodată purtat într-un buzunar sau o geantă dacă nu este pliat. Probabil că această sugestie de utilizare apare tot din cauza fragilităţii ecranului pliabil, care ar putea fi zgâriat uşor într-un buzunar.

Din celelalte clipuri putem observa faptul că poţi folosi cutia în care telefonul vine pe post de stand care amplifică pasiv şi sunetul difuzoarelor, că vine în pachet cu căşti şi încărcător rapid „TurboCharge” şi că ecranul secundar va permite utilizarea rapidă a unor funcţii de comunicare.

Motorola Razr se lansează pe 6 februrarie în SUA şi urmează să vină şi în Europa în viitorul apropiat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult