Motorola pregătește Nio, un telefon high-end cu ecran la 105 Hz și cameră de 64 megapixeli

26.11.2020
Motorola pregătește Nio, un telefon high-end cu ecran la 105 Hz și cameră de 64 megapixeli

Motorola se pregătește să lanseze un nou smartphone high-end. Acesta a fost depistat online sub numele de cod Motorola Nio sau „XT2125” și pare a fi un model care va continua în direcția variantelor Motorola Edge și Edge+ din 2020. De fapt, conform informațiilor disponibile în acest moment, noul Nio ar putea fi chiar pe o treaptă inferioară de performanță și preț, adoptând un procesor din generația precedentă și un sistem de camere mai puțin performant.

Motorola Nio ar putea fi un smartphone high-end de buget

Motorola Nio nu pare a fi un smartphone „obișnuit” pentru brandul american. În primul rând, acesta va adopta un ecran de 6,7” cu rezoluție Full HD+, dar cu un refresh rate de 105 Hz. Acesta ar fi primul telefon de pe piață care nu folosește un ecran „tradițional”, cu refresh rate la 60, 90, 120 sau 144 Hz, așa cum am văzut în trecut. Anterior, modelele Edge au fost livrate cu ecrane la 90 Hz. Este posibil ca și ecranul folosit pe noul Nio să fie tot la 90 Hz, dar cu frecvență ridicată forțat (overclocking).

Configurația ar putea fi completată de un Snapdragon 865, 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare, cu posibilitatea unei versiuni cu 12 GB RAM și 256 GB pe lângă. La capitolul camere foto, în locul senzorului de 108 megapixeli de pe Edge, Motorola Nio ar putea folosi un senzor principal de 64 megapixeli de la OmiVision, alături de o cameră secundară ultra-wide de 16 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Camera frontală va folosi doi senzori: unul principal de 8 megapixeli și unul ultra-wide de 16 megapixeli.

Întrucât este programat să fie lansat la începutul anului viitor, echipat din fabrică cu Android 11, acesta ar putea fi un model high-end mai ieftin, care să umple golul între modelele mid-range ale companiei și modelele flagship, care ar putea adopta noul chipset Snapdragon 875 de la Qualcomm.

sursa: xda-developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult