Motorola pregăteşte un nou model X, bazat pe Snapdragon 820

27.04.2016
Motorola pregăteşte un nou model X, bazat pe Snapdragon 820

Lenovo a confirmat deja un eveniment dedicat brandului Motorola pentru luna iunie, informaţiile scurse pe internet sugerând deja o reîmprospătare a modelelor mid-range ale companiei. Se pare însă că există o posibilitate foarte mare să vedem şi un nou model high-end, dacă noua listare de pe Geekbench pentru un model „motorola XT1650” este într-adevăr legată de un produs real. Cel mai probabil este vorba despre Moto X din noua generaţie, care va concura cu alte modele de smartphone high-end lansate în această primăvară.

Noul smartphone XT1650 de la Motorola nu este foarte diferit de alte dispozitive de pe piaţă, fiind bazat pe acelaşi chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, cu patru nuclee Krait proprietare. Varianta prezentată rulează la 1,59 GHz, asemeni listării pentru noul OnePlus 3 „Rain Rain” şi dispune de 4 GB memorie RAM, ceva obişnuit pentru smartphone-urile high-end ale momentului.

Telefonul a atins scoruri în parametri normali pentru acest model de chipset, cu 2309 puncte în Single-Core şi 5344 în Multi-Core. Se pare că noul Moto X va fi livrat cu Android 6.0.1, care probabil că va fi într-o formă destul de neatinsă. Motorola nu modifică foarte mult interfaţa sistemului de operare de la Google, lucru care asigură şi actualizări destul de rapide în comparaţie cu alţi producători de smartphone-uri cu Android.

Noile smartphone-uri Motorola vor fi anunţate la mai puţin de un an de la lansarea generaţiei precedente, care a avut loc în toamna anului trecut. Probabil că Lenovo încearcă să se depărteze de începutul lunii septembrie, care de obicei aduce noi modele de smartphone-uri Samsung şi Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult