Motorola pregăteşte update la Android 10 pentru modelele One Power, One Zoom şi Z4

06.11.2019
Motorola pregăteşte update la Android 10 pentru modelele One Power, One Zoom şi Z4

Motorola nu este o companie cunoscută pentru actualizări de software foarte rapide pentru smartphone-urile sale, chiar dacă la un moment dat a făcut parte din Google, producătorul Android. Totuşi, începând cu Android 10, brandul american care activează sub umbrela Lenovo ar putea să accelereze puţin planurile de lansare, cu nu mai puţin de trei modele pregătite deja pentru update.

Primul care ar putea beneficia de pe urma unui program de update accelerat ar putea fi modelul Motorola One Power, un dispozitiv încadrat în programul Android One, lansat spre sfârşitul anului trecut. Acesta a primit deja o versiune beta de Android 10, dedicată celor înscrişi în aşa numitul Motorola Feedback Network, care oferă utilizatorilor versiuni nefinalizate de software pentru testare.

Tot One Power a fost şi unul dintre primele dispozitive  ale companiei care a primit actualizare la Android 9.0 Pie anul trecut, alături de varianta „standard” Motorola One, primul telefon Android One al companiei. Este posibil ca tradiţia să continue şi cu aceste două dispozitive. Totodată, acest update ar putea fi ultimul major pentru aceste dispozitive, întrucât ambele au fost lansate cu Android 8.1 Oreo din fabrică, iar programul Android One asigură două actualizări importante de sistem de operare şi trei ani de actualizări de securitate.

Alte două modele care ar fi „la coadă” să primească update la Android 10 de la Motorola ar putea fi Moto Z4, dispozitiv lansat în vara acestui an, singurul din generaţia 2019 compatibil cu celebrele accesorii modulare Moto Mods. Motorola a confirmat deja că acesta nu va primi decât un singur update major de sistem, deci acest update la Android 10 ar putea fi singurul. Telefonul a fost găsit în baza de date de dispozitive cu certificare a asociaţiei „Wi-Fi Alliance” rulând Android 10, deci sigur Motorola lucrează la acest update şi probabil că se pregăteşte să îl lanseze în curând.

De altfel, un alt dispozitiv recent de la Motorola, modelul One Zoom (pe care l-am testat şi noi de curând) este listat în aceeaşi bază de date rulând această versiune a sistemului de operare. Spre diferenţă de Z4, Motorola One Zoom va primi cu siguranţă şi update la Android 11 cândva anul viitor, după lansarea oficială, întrucât face parte tot din programul Android One, cu interfaţă nepersonalizată.

Având în vedere că Motorola a lansat în ultima perioadă mai multe modele „One”, precum Vision, Action şi Macro, update-uri pentru toate acestea sunt aşteptate în viitorul apropiat. Nu este clar însă dacă toate aceste actualizări vor fi lansate în cursul anului 2019, sau dacă utilizatorii vor trebui să aştepte până în 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult