Motorola prezintă propriul concept pentru telefoane rulabile

18.10.2022
Motorola prezintă propriul concept pentru telefoane rulabile

Spre deosebire de alte telefoane rulabile precum LG Rollable, prototipul celor de la Motorola vine cu ecranul extensibil pe vertical, telefonul devenind mai înalt printr-o simplă apăsare de buton.

Conceput ca o alternativă la telefoane cu ecranul pliabil pe axa orizontală, precum Samsung Galaxy Flip și propriul model RAZR, primul telefon Motorola cu ecran rulabil ar avea câteva avantaje importante, cum ar fi absența nedoritei „cute” în zona de pliere și posibilitatea auto-ajustării la tipul de conținut afișat. Spre exemplu, lungimea ecranului poate fi potrivită pentru încadrarea perfectă a clipului urmărit pe YouTube, scăpând de nedoritele benzi negre la vizionarea în modul maximizat. Totodată, nu mai e nevoie de un ecran secundar și nici alte complicații plierea/deplierea ecranului. În schimb, smartphone-ul cu design cât se poate de convențional poate deveni unul compact la o simplă apăsare de buton.

Ajungând la dezavantaje, prototipul celor de la Motorola are un timp de tranziție destul de mare la ajustarea ecranului, ceea ce nu poate fi spus despre telefoanele pliabile, al căror ecran poate fi accesat cu un simplu gest deschis/închis. Un alt aspect ce se pare că dă bătăi de cap inginerilor care tatonează cu conceptul de telefoane rulabile este fragilitatea mecanismului de rulare, deosebit de vulnerabil la pătrunderea de praf și orice deformări care ar putea bloca mecanismul de înaltă precizie. Totodată, și ecranele rulabile pot căpăta deformări vizibile în porțiunea ajustabilă, manifestate sub forma unui efect de  „vălurire” pe întreaga porțiune rulabilă.

Deși Motorola nu oferă și o perspectivă din lateral, privit din față ecranul rulabil pare să ofere întreaga experiență a unui smartphone compact cu ecran de 4 inch, o simplă apăsare de buton comutând la rata de aspect 21:9 și diagonală 6.5 inch.

Totuși, nu putem să nu ne întrebăm cât loc pentru acumulator mai rămâne în carcasa unui telefon cu ecran de 4 inch în modul compact, care trebuie să acomodeze și mecanismul pentru rularea acestuia. Probabil că vom putea admira în mai mult detaliu conceptul Motorola pentru telefoane rulabile, cel mai târziu cu ocazia expoziției CES 2023.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult