Motorola Razr 2 5G ar putea rivaliza Galaxy Z Flip 5G oferind un ecran mai mare

10.08.2020
Motorola Razr 2 5G ar putea rivaliza Galaxy Z Flip 5G oferind un ecran mai mare

Un lucru este cert, originalul Motorola RAZR cu ecran pliabil a fost doar un experiment, pregătind terenul pentru un succesor mai bine dotat. Actualizat cu tehnologie 5G, Motorola Razr 2 ia în vizor competiția oferită de Samsung cu modelul Galaxy Z Flip 5G, având dificila sarcină de a contura o alegere mai bună.

Pregătite cu teamă de producători smartphone care încă nu rezolvaseră câteva probleme existențiale, ținând de fiabilitate și costul produsului finit, succesul primului val de telefoane pliabile s-a împotmolit încă de la faza review-urilor de presă, imaginile cu exemplare Galaxy Fold rămase inutilizabile după numai câteva zile de folosire rămânând definitiv întipărite în memoria colectivă a fanilor.

Menit să demonstreze că formatul RAZR introdus în anul 2004 încă este de actualitate, modelul RAZR 2019 a avut însă parte de un succes nesperat, motivând dezvoltatorul Motorola să promită o continuare pe măsură.

Motorola Razr 2, cu ecran mai mare

Apărând, deocamdată, sub forma unor randări neoficiale, noul Motorola RAZR 2020 (RAZR 5G / Odyssey) nu trasează un design fundamental diferit. În schimb, Motorola pare că s-a concentrat pe alinierea la standardele impuse de competiție, schimbând ecranul de 6.2 inch cu o soluție de 6.85 inch mult mai savuroasă din punct de vedere vizual. Spre comparație, modelul Galaxy Z Flip 5G va avea un ecran de numai 6.7 inch.

Nu este clar cum anume stau lucrurile la partea de rezoluție, însă noul Motorola RAZR 5G pare că va avea mai multe atuuri decât un ecran mai mare. Analizând randările puse la dispoziție, ornamentul camerei foto principale pare mai proeminent decât la modelul actual, fapt ce sugerează folosirea unor lentile mai performante și/sau senzor optic cu rezoluție crescută.

Potrivit acelorași imagini, Motorola RAZR 5G suportă utilizare atât cu ecranul complet extins, cât și parțial înclinat la unghi de aproximativ 100°, spre exemplu, folosind partea de jos pentru a derula și tasta în timp ce citim mesajele redate la partea de sus. Nu chiar o inovație, această facilitate se regăsește deja la seria de telefoane Galaxy Z Flip.

Deși nu reiese foarte bine din imagini, ecranul principal pare și el mai mare și cu un design mai apropiat conceptului edge-to-edge, Motorola reușind să subțieze mai mult rama lăsată în lateral.

Pe lateralul carcasei poate fi întrezărit și un singur buton fizic, posibil, senzor de amprentă.

Deși nu sunt confirmate de Motorola, zvonuri recente descriu Motorola RAZR 5G cu o configurație bazată pe Snapdragon 765, ajutat cu 8GB memorie RAM și 256GB stocare internă. Telefonul ar urma să fie susținut cu un acumulator de 2800 mAh, Motorola alegând să mizeze mai mult pe atuul tehnologiei de încărcare rapidă. Camera foto principală este un model de 48MP cu senzor furnizat de Samsung. În schimb, deasupra ecranului decupat vom găsi o cameră frontală de 20MP, utilă pentru poze selfie și apeluri video. Ecranul poziționat la partea exterioară ar urma să ofere aceeași diagonală de 2.7 inch, rolul său fiind strict pentru afișarea notificărilor primite și interacțiuni rapide cu aplicațiile de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult